Lunchsoep met courgette

Lunchsoep met courgette
do, 06/06/2013 - 13:09
Door: esther
1 reacties

Blogger: Jet Jetten. Jet maakt het liefst eenvoudige, basic gerechten, groentetaarten en stoofschotels. Haar liefde voor gezond eten begon nadat haar oudste kind ernstige eczeem ontwikkelde. Natuurvoeding bleek afdoende om de eczeem onder controle te krijgen. ‘Gezonde voeding is voor ons vanzelfsprekend geworden’, aldus Jet. ‘Het smaakt beter en het helpt ons gezond en fit te houden.’ 

Recept: Lunchsoep met courgette. Uit: kookboek ‘De Natuurrijke Keuken. Smaakvolle recepten voor mensen die gezond willen worden of blijven.’

Voor 4 personen

  • 1 liter water
  • 2 courgettes
  • 1 kleine prei
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 4 tenen knoflook
  • snufje zout
  • peper

‘Helft van de rijst gebruiken maakt de soep beter’

Het recept van deze soep is duidelijk en super eenvoudig, dat is prettig. Ik maakte de soep voor de tweede keer. De eerste keer was ik lang bezig met het malen van de zilvervliesrijst. Dit wordt gebruikt om de soep te binden. Zilvervliesrijst is als bindmiddel toegestaan in het Moermandieet, waar deze soep in past.

Malen in een oude koffiemolen

Ik had er de eerste keer geen idee van waarin ik de rijst zou moeten malen. In de vijzel ging het slecht. Na wat geïmproviseerd te hebben, gaf onze oude koffiemolen het gewenste resultaat. 

De soep volgens het recept werd te dik. De lepel bleef rechtop in de kom staan. Ik vond de aanwijzing ‘laat het geheel kort koken’ een beetje vaag. Wat is kort? Moeten de groenten wel of niet gaar worden? Bovendien smaakte de soep erg naar rijst.

Hoe dan wel?

De tweede keer heb ik de helft van de rijst gebruikt en de soep een kleine 10 minuten gekookt. Het resultaat was veel beter. Het werd een stevige soep. Wat flauw als je er maar een ‘snufje’ zout in doet maar te veel zout is niet toegestaan in het Moermandieet. Volg je dit dieet niet, dan zou ik een beetje meer zout toevoegen.

Reacties (1)

Marlie's picture

Marlie
27 June 2013

Fijn om uit de ervaring van anderen te lezen wat er aangepast kan worden aan een recept, ik heb dit recept nog niet gemaakt maar zal dan zeker letten op de hoeveelheid rijst