Volkoren-pastasalade met ananas

Volkoren-pastasalade met ananas
di, 23/07/2013 - 12:07
Door: esther
0 reacties

Blogger: Marlie Hillekens. Marlie heeft grote passie voor gezond eten en leven en eet volgens de Natuurrijk Leven-voedingsstijl. Haar moeder volgde jarenlang het Moermandieet. Zelf maakt ze zich de Moerman-voedingsstijl momenteel eigen.

Recept: Volkoren-pastasalade met ananas. Uit: kookboek ‘De Natuurrijke Keuken. Smaakvolle recepten voor mensen die gezond willen worden of blijven.’

Voor 4 personen

Ingrediënten

 • 250 gr biologische volkoren pasta
 • 1,5 ltr water
 • ½ eetl. vegetarische bouillonpoeder
 • takje lavas
 • 1 rijpe mango, geschild en in stukjes
 • 250 gr verse ananas, geschild en in stukjes
 • 250 gr knolselderij
 • 3 eetl. extra vierge olijfolie
 • 4 eetl. bieslook
 • snufje peper
 • 1 theelepel kurkuma

Bereiden

 1. Het water samen met de bouillonpoeder en lavas aan de kook brengen.
 2. Schil de knolselderij en snijd deze in plakken. Doe deze in de bouillon wanneer deze kookt. Laat 5 minuten koken, haal vervolgens de plakken eruit en leg ze in koud water.
 3. Kook de pasta in de bouillon in de tijd die aangegeven is op de verpakking.
 4. Verwijder de lavas uit de bouillon en giet de pasta af.
 5. Snijd de knolselderijplakken in dobbelsteentjes, doe deze bij de pasta. Meng de olijfolie erdoor zodat de pasta niet aan elkaar plakt en laat dit afkoelen.
 6. Meng de pasta met de stukjes mango en ananas en de kruiden.
 7. Laat alles ongeveer een halfuur afgedekt in de koelkast staan om de smaken te laten intrekken.
 8. Garneer voor het opdienen de pastasalade met stukjes fruit, bijvoorbeeld wat mango of stukjes ananas.

Een heerlijke maaltijdsalade, nóg lekkerder met extra mango en ananas

In mijn gezin, dat 3 personen telt, wordt eigenlijk nooit pasta gegeten, ik ben namelijk de enige die het lust. Bij het zien van dit recept durf ik het wel aan het nog eens te proberen, vooral omdat er geen typisch Italiaanse ingrediënten als tomatensaus, knoflook en Italiaanse kruiden in zitten. Het fruitige karakter van dit recept lijkt me een nieuwe poging waard om mijn gezin ‘aan de pasta’ te krijgen.

Lauwwarme salade van gemaakt

Nadat ik de bouillon heb opgezet, ga ik eerst de knolselderij snijden. Terwijl de knolselderij kookt, zet ik alle overige ingrediënten klaar, waarbij ik de olijfolie alvast meng met de kurkuma en zwarte peper.

Het recept is eigenlijk bedoeld als een koude maaltijdsalade. Ik besluit er toch een lauwwarme salade van te maken en sla daarom stap 7 van de bereiding over. Dat pakt verrassend goed uit, vind ik zelf.

Mijn zoon eet zijn bord helemaal leeg en merkt op dat hij het best wel lekker vindt . De volgende keer zou hij er graag iets meer fruit in willen zien, zegt hij. Volgens mij is dat een goede tip bij dit recept: voeg gerust wat meer mango en ananas toe, dat maakt het geheel nóg lekkerder.