Het Borstkankerkookboek

Uitgever: 
Manteau
ISBN: 
9789022332689
Auteur: 
Mohammed Keshtgar
Prijs: 
24,99 €

Een Londense borstkankerspecialist die een boek over voeding schrijft, dat is interessant! Het boek bevat meer dan 100 recepten, voorzien van mooie kleurenfoto’s. Bovendien is elk gerecht afgestemd op de mogelijke bijwerkingen tijdens of na de behandeling van borstkanker.

Niet-vegetarisch

De schrijver geeft een kort overzicht van voedsel dat je meer zou moeten eten, voedsel dat je in beperkte mate zou moeten eten en voedsel waarmee je moet oppassen. Helaas wijken deze adviezen en de in de recepten gebruikte ingrediënten regelmatig af van de MMV-Voedingsmiddelenlijst; recepten zijn niet-vegetarisch en zonnebloemolie, bonen uit blik en ahornsiroop worden niet geschuwd.

Aanrader

Verder wordt er gebakken op oventemperaturen tot 220°C (acrylamidevorming) en is ook roerbakken niet taboe. Voor de beginnende Moermankok kan het boek daarom verwarrend zijn maar met wat ervaring en met de MMV-Voedingsmiddelenlijst bij de hand valt er toch heel veel lekkers en gezonds te koken uit dit kookboek, dus wat mij betreft een aanrader.

Vegetarisch: Nee

Moermanproof: Gedeeltelijk

De Natuurrijke Keuken: Grotendeels

Hier vindt  u een recept uit het besproken boek.

Marlie Hillekens