Deur voor vruchtensappen op een kiertje

Vruchtensap kan een prima bron van voedingsstoffen zijn, vooral van antioxidanten. Hoewel er discussie is omtrent de hoeveelheid suiker in sap, is het wel een gezondere keus dan andere, met suiker gezoete drankjes, zoals frisdrank en energiedrankjes. Neem liever niet meer dan 1 glas (200 ml) per dag en kies liever voor sap van groenten. Beter is het eten van hele vruchten en groenten.

Tot die conclusie komt het Engelstalige weblog healthline na negen verschillende soorten vruchtensap tegen het licht te hebben gehouden. De bekende blogger Juglen Zwaan van ahealthylife vertaalde met toestemming het betreffende artikel.

Vruchtensappen staan de laatste jaren onder toenemende kritiek vanwege de hoge percentages suiker. Sommige voedingsdeskundigen hebben ze zelfs helemaal uit het menu geschrapt. Zo ver gaat healthline niet, al komt het wel dicht in die buurt. Het zet de deur op een kiertje.

Wat je echt niet tot je moet nemen, is pruimensap

Goed uit de bus komt grapefruitsap maar dat mag je niet combineren met een aantal medicijnen. Tomatensap scoort eveneens hoog, al moet je daar wel van houden. Wat je echt niet tot je moet nemen, is pruimensap. Dat bevat maar liefst 42 gram suiker per glas. Ter vergelijking: In een glas cola zit ‘slechts’ 26 gram.

Klik hier voor alle resultaten.

Beeld: deingenieur.nl

MMV selecteert wekelijks het nieuws over voeding, kanker en gezondheid. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

<< Terug