Divitaal 11 *Is mensenhaar dan slecht voor je

Is mensenhaar dan slecht voor je, was een vraag die enkele lezers stelden naar aanleiding van het bericht van vorige week over restproducten van Chinese kappers in broodverbeteraar. Dat valt reuze mee, die schadelijkheid, maar dat was dan ook niet de strekking van het bericht. Die was dat iedere keer blijkt hoezeer we onwetend worden gehouden over de samenstelling van onze voeding. Daarom: Geen duistere spelletjes a.u.b. maar harde feiten. Of beter nog: kale feiten.


Jan van Klinken, webredacteur.

Pokon voor tumorcellen?

"Pokon voor tumorcellen". Zo noemde Trouw van vorige week zaterdag antioxidanten. Weg dus met vitamine C,  kurkuma en alle andere supplementen met een antioxidatieve werking. Terecht werd hierover op Forum van MMV.nl een vraag gesteld. In het weekblog een reactie. 
foto: wikimedia

lees verder

Te succesvol

Kan een geneesmiddel aan zijn succes ten onder gaan? Ja, dat kan, zeker als het een natuurgeneesmiddel is. Lees de opzienbarende ervaring van complementair therapeut Wim Gelderblom.

lees meer

Beste kookboek

De Vegetariërsbond wil graag weten wat u het beste vegetarische kookboek vindt. Een van de genomineerde boeken voor deze verkiezing is De Natuurrijke Keuken van MMV. U kunt stemmen via het formulier op de webste van de bond. Dat kan tot eind maart. Alvast dank voor het uitbrengen van uw stem! 

Vitamine D (oen)

(advertentie)
Steeds meer wetenschappers zijn het met elkaar eens dat het overgrote deel van de bevolking in perioden van weinig blootstelling aan de zon (maanden november-maart) Vitamine D zouden moeten suppleren. Daarom levert Lamberts een groot aantal Vitamine D producten onder de slogan:
Vitamine D (oen)   280ie - 400ie – 1000ie – 4000ie
De aanbevelingen komen meer en meer te liggen op die van Duitsland en de Verenigde Staten van minimaal 50nmol/l voor alle leeftijden. Waarbij ook wordt aangegeven dat 70nmol/l optimaler zou zijn. De Vitamine D status kan nu eenvoudig worden bepaald met de Medivere Vitamine D bloedtest.
www.medivere.nl
Nieuw van Lamberts Vitamine D 4000ie (120c); Verkoop € 24,95