DiVitaal 179 *Schippers moet in 't zout bijten

klik hier voor de webversie

 

Minister Schippers van Volksgezondheid heeft niet alleen bij de kabinetsformatie in het stof moeten bijten maar ook bij de reductie van zout in levensmiddelen. Aanvankelijk ging ze er prat op dat ze hierbij zeer succesvol was geweest maar deze week moest ze erkennen dat de afspraken met fabrikanten om vrijwillig het zoutgehalte terug te brengen, op niets waren uitgelopen. Zo blijven we te veel zout eten en dat  is slecht nieuws. De conclusie is duidelijk: partijen in de voedingsindustrie moeten met harde hand worden gedwongen. Misschien is dat bij de partijen in de kabinetsformatie ook wel zo....

Jan van Klinken

lees verder

 

 

Kruiden ingezet op de buis (én tegen Lyme)

Kruiden en medicinale planten staan volop in de belangstelling. In het nieuwe tv-programma Gezond Verstand worden ze volledig serieus genomen en wordt, zij het op bescheiden schaal, onderzoek gedaan naar de werkzaamheid. Deze week ging het over de bestrijding van wratten. De plant “stinkende gouwe” zou een probaat middel zijn tegen dit ongemak. Het panel, dat bestaat uit artsen, besloot het middel uit te proberen op een aantal proefpersonen.

Lees verder

(advertentie)

'Allerlei rommel in ons drinkwater'

Lezingen geeft de 92-jarige huisarts-in-ruste Hans Moolenburgh begrijpelijkerwijs niet meer. Om zijn gedachtengoed levend te houden, circuleren nu op internet interviews die hij in de loop der jaren heeft gegeven. In een ervan trekt hij ten strijde tegen de vervuiling van ons drinkwater. Het heeft nog niets aan actualiteit verloren.

Lees verder

(advertentie)

Aandacht voor de hele mens is sterke kant alternatieven

Hij wil alternatieve behandelaars, patiënten en consumenten een hart onder de riem steken. “Er gebeurt veel goeds in de sector, maar dat blijft vaak onderbelicht.” Freelancejournalist Toine de Graaf  schreef het boek ”De kracht van de alternatieven”.  Hij wijst vooral op de sterke kanten van de alternatieven. Op wat er fout gaat, wordt naar zijn overtuiging al genoeg gehamerd. „Er is sprake van een jacht op alternatieven. De aandacht in de media is vaak negatief, mede onder invloed van de Vereniging tegen de Kwakzalverij."

Lees verder

(advertentie)

Nog geen lid van MMV? WIE NU LID WORDT, KRIJGT €9,95 KORTING OP HET MMV-KOOKBOEK SNEL & GEZOND. Ook ontvangt u als lid 10 keer per jaar ons magazine Uitzicht. Meld u hier aan! Het kookboek bestellen kan hier.

Graag deze petitie tekenen en verder verspreiden

Artsen moeten een minimum aantal uren aan de geneeskunde-praktijk besteden om in aanmerking te komen voor herregistratie voor de wet BIG. Zonder die registratie mogen zij niet (meer) als arts werken. Minister Schippers van VWS vindt dat de tijd die artsen besteden aan bijvoorbeeld acupunctuur en homeopathie niet mag meetellen bij deze registratie. DAARMEE WORDEN DEZE ARTSEN IN HUN VOORTBESTAAN BEDREIGD! Het bestuur van MMV verzoekt u dan ook met klem  deze petitie te tekenen en te verspreiden waar u kunt! Een toelichting vindt u hier. Bij voorbaat hartelijk dankl

 

Verder:

  • Op zoek naar gezonde maaltijd voor bewoners tehuizen

  • Recept voor Frambozenrabarber compote en Amarenth met broccoli (ontleend aan Uitzicht 4 - 2017)

  • Gojibes wel degelijk superfruit

  • Rineke Dijkinga over hooikoorts en het verband met ons immuunsysteem 

  • Tips om je 'woonst' te verluchten

  • Ga snel naar de webwinkel: slowjuicers te koop met ledenkorting!