DiVitaal 180 *Als een kenau de behandeling ingaan

klik hier voor de webversie

 

Het percentage kritische consumenten dat in de supermarkten kaf van koren weet te scheiden, is bescheiden maar is wel groeiende. Niet voor niets maken concerns zoals AH en Plus furore met producten die het label "gezond" meekrijgen. Tegelijkertijd kun je erg mismoedig worden van de karren vol chips, frisdrank en Mona-toetjes. In haar jongste pennenvrucht doet Loethe Olthuis daar een boekje over open. Met het doorneee-aanbod in de supers is het nog steeds droevig gesteld. De concerns verwijzen daarbij naar  de consument want die kiest voor al die suiker en al die bewerkte levensmiddelen. En dat is zeker waar. De consument zou wijzer moeten zijn. Aan de andere kant hebben de supers een eigen verantwoordelijkheid en daarin past niet dat je de klant uit alle macht probeert te verleiden. Dat is werkelijk superstorend.

Jan van Klinken

lees verder

 

 

Odette ging als een kenau de behandeling in

Het nieuwe nummer van Uitzicht zit weer in de pijplijn en dat betekent weer pagina's vol boeiende interviews en waardevolle informatie. Aan het woord komt Odette  die met de conditie van een topatleet een zwaar behandeltraject in ging. "Ik was een ware kenau. Ik zette desnoods de hele wereld op zijn kop, als ik maar goed, gezond en vers kon blijven eten."

Lees verder

(advertentie)

Darmkankerpatiënt met gezonde leefstijl beter af

Darmkankerpatiënten die er een gezonde leefstijl op na houden, maken het beter en hebben een grotere kans om de ziekte achter zich te laten. Onder een gezonde leefstijl wordt in dit geval verstaan dat de patiënt let op voeding, gewicht, dat hij geen alcohol gebruikt en zich fysiek inspant.

Lees verder

(advertentie)

Rauwe melk in zwang

Rauwe melk is onder Amerikanen in zwang. Vooral mensen die bewust kiezen voor gezonde voeding, de zogeheten foodies, zijn er enthousiast over. Gezondheidsexperts zijn niet blij met de toenemende populariteit van rauwe melk. Met name voor kinderen en mensen met een zwakke weerstand is er de kans op listeriabesmetting. Die kans is uiterst klein maar ook weer niet te verwaarlozen.

Lees verder

(advertentie)

Nog geen lid van MMV? WIE NU LID WORDT, KRIJGT €9,95 KORTING OP HET MMV-KOOKBOEK SNEL & GEZOND. Ook ontvangt u als lid 10 keer per jaar ons magazine Uitzicht. Meld u hier aan! Het kookboek bestellen kan hier.

Graag deze petitie tekenen en verder verspreiden

Artsen moeten een minimum aantal uren aan de geneeskunde-praktijk besteden om in aanmerking te komen voor herregistratie voor de wet BIG. Zonder die registratie mogen zij niet (meer) als arts werken. Minister Schippers van VWS vindt dat de tijd die artsen besteden aan bijvoorbeeld acupunctuur en homeopathie niet mag meetellen bij deze registratie. DAARMEE WORDEN DEZE ARTSEN IN HUN VOORTBESTAAN BEDREIGD! Het bestuur van MMV verzoekt u dan ook met klem  deze petitie te tekenen en te verspreiden waar u kunt! Een toelichting vindt u hier. Bij voorbaat hartelijk dankl

 

Verder: