DiVitaal 181 *In blauwe zone word je zomaar honderd

klik hier voor de webversie

Wie zich -zoals MMV- al meer dan 40 jaar intensief bezig houdt met een gezonde levensstijl, mag zich zonder overdrijven expert op dit gebied noemen. Je mag dan ook best trots zijn als wetenschappers je gelijk bevestigen. De veelgeprezen gerontologe prof. Andrea Maier deed dat: “Het gekke is dat wij nu ook een manier weten waarmee we veroudering kunnen vertragen, namelijk door er een goede levensstijl op na te houden. Dus die pill (tegen veroudering-jvk) is er al! We weten dat je met een goede levensstijl vijftien jaar langer leeft. Niet te veel alcohol, niet roken, en vooral: bewegen."

Waarvan akte.

Jan van Klinken

lees verder

 

 

Met gemak 100 worden: het kan

Hoe kan het dat er regio’s in de wereld zijn waar de mensen stokoud worden? Die vraag houdt onderzoekers en journalisten al heel lang bezig. Plantaardige voeding lijkt het sleutelwoord. In totaal zijn er (minstens) vijf gebieden in de wereld, de zogeheten blauwe zones, waar opvallend veel mensen 100 jaar of ouder worden zonder allerlei aandoeningen als kanker en dementie. Een 101-jarige uit Loma-Linda (Californië) voerde tot zijn 95ste operatie uit. In beweging blijven, luidt het devies van deze chirurg-in-ruste.

Lees verder

(advertentie)

Ook meedingen naar gratis boek?

Opnieuw mag MMV een aantal boeken weggeven. Het gaat om "A spoonfull of Love" van Odette Schoonenberg. In het nieuwe nummer van Uitzicht (5-2017) leest u een interview met haar. Van uitgeverij Spectrum mogen we een drietal exemplaren van haar boek verloten. Doet u mee? U kunt tot en met dinsdag 13 juni a.s. reageren door een e-mail te sturen naar cb@mmv.nl.

Lees verder

(advertentie)

Opnieuw staat afweer  in kankeronderzoek centraal

De gelauwerde immunotherapie gaat uit van de  gedachte dat ons afweermechanisme een extra zetje nodig heeft om tumorcellen op te ruimen. Er is nu een vaccin in aantocht dat op dezelfde manier werkt. De Belgische Damya Laoui weet er alles van. Ze is onderzoekster aan het Vlaams Instituut voor Biotechnologie. De methode waaraan ze werkt,  kent zijn weerga niet in de kankerbestrijding.

Lees verder

(advertentie)

Nog geen lid van MMV? WIE NU LID WORDT, KRIJGT €9,95 KORTING OP HET MMV-KOOKBOEK SNEL & GEZOND. Ook ontvangt u als lid 10 keer per jaar ons magazine Uitzicht. Meld u hier aan! Het kookboek bestellen kan hier.

Teken deze petitie, het kan nog maar tot half juli

Artsen moeten een minimum aantal uren aan de geneeskunde-praktijk besteden om in aanmerking te komen voor herregistratie voor de wet BIG. Zonder die registratie mogen zij niet (meer) als arts werken. Minister Schippers van VWS vindt dat de tijd die artsen besteden aan bijvoorbeeld acupunctuur en homeopathie niet mag meetellen bij deze registratie. DAARMEE WORDEN DEZE ARTSEN IN HUN VOORTBESTAAN BEDREIGD! Het bestuur van MMV verzoekt u dan ook met klem  deze petitie te tekenen en te verspreiden waar u kunt! Een toelichting vindt u hier. Tekenen kan nog maar tot 19 juli a.s. Doen! Bij voorbaat hartelijk dankl

 

Verder: