DiVitaal 182 *Artsen ontdekken belang van voeding

klik hier voor de webversie

Toen de maag-darm-leverspecialist Ben Witteman van het Edese Valleiziekenhuis een jaar of tien geleden meer bekendheid wilde geven aan de rol van voeding, organiseerde hij samen met anderen een aantal congressen in het land. Dat leek hem een uiterst nuttige bezigheid. Artsen, die tijdens hun opleiding nauwelijks iets over voeding te horen krijgen, konden op die manier hun kennis bijspijkeren. U raadt nooit hoeveel gegadigden zich over  het hele land voor de congressen aanmeldden? Zegge en schrijve vijf! De bijeenkomsten konden meteen worden afgeblazen. Maar de tijden veranderen en artsen met hen. Lees in deze nieuwsbrief hoe het anno 2017 met de animo onder artsen is gesteld. Let op, nog even en je kunt als fatsoenlijk arts niet meer achterblijven. 

Jan van Klinken

 

 

 

Voeding leeft, ook onder artsen

"Als je als diëtist wel eens gedeprimeerd raakt van artsen die “niks van voeding weten” of die “voeding niks interesseert”, dan raad ik je sterk aan om naar het jaarlijkse congres van Arts en Voeding te gaan. Daar fleur je enorm van op! Een zaal met 400 deelnemers, waarvan ruim de helft huisartsen en ook nog een flink aantal specialisten: voeding leeft steeds meer bij de medische professie." Dat constateerde Karine Hoenderdos van het weblog Nieuws voor diëtisten.

Lees verder

(advertentie)

 

Voeding leeft, ook onder artsen in opleiding

 

Artsen in opleiding zijn het zat dat ze nauwelijks informatie over voeding krijgen aangereikt. Voeding en leefstijl zouden de standaardbehandelingen moeten zijn van een groot aantal welvaartsziekten. Dat zeggen de oprichters van de vereniging Student en Voeding, drie geneeskundestudenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij vinden dat er veel te weinig aandacht is voor dit thema binnen de artsenopleiding.

Lees verder

(advertentie)

 

De ene hummus is de andere niet

Hummus is al zo’n twee jaar razend populair onder de zogeheten foodies, mensen die bewust eten en leven. En terecht want het is als broodbeleg vele malen gezonder dan bijvoorbeeld een plakje vleeswaar. Maar de ene hummus is de andere niet. Basisingrediënten zijn puree van kikkererwten en tahin oftewel sesampasta. Het Algemeen Dagblad liet zes supermarktkuipjes hummus aan het oordeel van een onafhankelijk panel onderwerpen.

Lees verder

(advertentie)

Nog geen lid van MMV? WIE NU LID WORDT, KRIJGT €9,95 KORTING OP HET MMV-KOOKBOEK SNEL & GEZOND. Ook ontvangt u als lid 10 keer per jaar ons magazine Uitzicht. Meld u hier aan! Het kookboek bestellen kan hier.

Teken deze petitie, het kan nog maar tot half juli

Artsen moeten een minimum aantal uren aan de geneeskunde-praktijk besteden om in aanmerking te komen voor herregistratie voor de wet BIG. Zonder die registratie mogen zij niet (meer) als arts werken. Minister Schippers van VWS vindt dat de tijd die artsen besteden aan bijvoorbeeld acupunctuur en homeopathie niet mag meetellen bij deze registratie. DAARMEE WORDEN DEZE ARTSEN IN HUN VOORTBESTAAN BEDREIGD! Het bestuur van MMV verzoekt u dan ook met klem  deze petitie te tekenen en te verspreiden waar u kunt! Een toelichting vindt u hier. Tekenen kan nog maar tot 19 juli a.s. Doen! Bij voorbaat hartelijk dankl

 

Verder: