DiVitaal 183 Chemokuur voor opa maar wil hij die wel?

klik hier voor de webversie

Opa was 82 toen hij te horen kreeg dat hij uitgezaaide longkanker had. Zijn behandelend arts stelde –conform het protocol- een palliatieve chemokuur voor. Tijdens het overleg vroeg een verpleegkundige zich af of opa dat zelf wel wilde, gezien zijn algehele situatie en privéomstandigheden. Tsja, daar had de arts even niet aan gedacht. Een belangrijk adviesorgaan van de overheid pleit er in een recent rapport voor om standaard naar de algehele toestand van de patiënt te kijken en hem niet te zien als een verzameling organen. Wie breekt daar ook al weer sinds jaar en dag een lans voor? O ja, de natuurgeneeskunde met zijn holistische mensvisie.

Jan van Klinken

PS - Als gevolg van een hardnekkige storing ontvangt u deze nieuwsbrief later dan gebruikelijk. Onze excuses daarvoor. 

 

 

Kijk uit met zonnebrandcrème

Op internet doet het verhaal de ronde dat zonnebrandcrème kankerverwekkend is. En dat is zeker geen onzin, al is er wel verschil tussen het ene merk en het andere. De schadelijkheid zou ‘m gelegen zijn in oxybenzon. “Het is geen kankerverwekkend middel", zegt hoogleraar Jacob de Boer. Maar dat wil nog niet  zeggen dat je maar raak kunt smeren. “Je kunt beter een zonnebrandcrème kiezen waar het niet in zit", adviseert De Boer.

Lees verder

(advertentie)

Fietsen loont en niet zomaar een beetje

Dat  fietsen gezond is, wisten we al maar dat het ons risico op kanker en hartaandoeningen aanzienlijk verkleint, lijkt te mooi om waar te zijn. Toch  is dat de conclusie van een onderzoek dat werd gepubliceerd in het toonaangevende British Medical Journal (BMJ). Fietsen naar het werk zou het risico op kanker en hartziekte zelfs met bijna de helft verkleinen.

Lees verder

(advertentie)

Nieuwkomers in super rukken op

De klassieke voedingsindustrie is bezig terrein te verliezen. AH zet de trend. Het biedt veelbelovende nieuwkomers een gouden kans. AH organiseert sessies waarbij uit zo'n honderd inzendingen de winnaar wordt gekozen. De hoofdprijs: schapruimte bij de grootste super van Nederland, een investeringsbudget van 250.000 euro en coaching om de productie op te schalen.

Lees verder

(advertentie)

Nog geen lid van MMV? WIE NU LID WORDT, KRIJGT €9,95 KORTING OP HET MMV-KOOKBOEK SNEL & GEZOND. Ook ontvangt u als lid 10 keer per jaar ons magazine Uitzicht. Meld u hier aan! Het kookboek bestellen kan hier.

Minder dan drie weken om deze petitie te tekenen!

Artsen moeten een minimum aantal uren aan de geneeskunde-praktijk besteden om in aanmerking te komen voor herregistratie voor de wet BIG. Zonder die registratie mogen zij niet (meer) als arts werken. Minister Schippers van VWS vindt dat de tijd die artsen besteden aan bijvoorbeeld acupunctuur en homeopathie niet mag meetellen bij deze registratie. DAARMEE WORDEN DEZE ARTSEN IN HUN VOORTBESTAAN BEDREIGD! Het bestuur van MMV verzoekt u dan ook met klem  deze petitie te tekenen en te verspreiden waar u kunt! Een toelichting vindt u hier. Tekenen kan nog maar tot 19 juli a.s. Doen! Bij voorbaat hartelijk dankl

 

Verder: