DiVitaal 184 *Rapport: Voeding van belang voor kankerpatiënt

klik hier voor de webversie

Dat gezonde voeding helpt bij het voorkomen van kanker, is algemeen aanvaard. Hoeveel het bijdraagt, is  onbekend maar dát het bijdraagt, is aan geen enkele twijfel onderhevig. Dat gezonde voeding ook gezondheidswinst oplevert bij kankerpatiënten, dáárover was veel minder eenstemmigheid. Het kon toch eigenlijk niet dat zo'n gemene ziekte met zoiets simpels als voeding de kop kon worden ingedrukt. Wel, wie dat beweert, heeft het jongste rapport van ZonMW (zie deze nieuwsbrief) nog niet gelezen. Het belang van gezonde voeding bij kanker valt niet langer te loochenen. 't Werd ook wel tijd, bijna 30 jaar na de dood van Moerman.

 

Jan van Klinken

 

 

Voeding van belang voor kankerpatiënt

Patiënten die een behandeling ondergaan voor kanker, hebben baat bij gezonde voeding. Het draagt bij tot hun genezing. Dat staat in een rapport van vooraanstaande wetenschappers. Zij vinden dat voeding een prominentere plaats verdient bij de behandeling van chronische ziekten. Het kan op die manier in belangrijke mate bijdragen aan gezondheidswinst.

Lees verder


 

Kanker bij vrienden zette zwangere Jasmien aan het denken

Het valt haar al jaren op dat veel mensen in haar omgeving in hun jonge jaren geveld worden door kanker en vruchtbaarheidsproblemen ontwikkelen. De Vlaamse journaliste Jasmien Vandermeeren kan ze zo opsommen. Een van haar beste vriendinnen kreeg te horen dat ze was getroffen door hormonale borstkanker, twee andere vriendinnen lijden aan een pijnlijke vorm van endometriose en zijn dus verminderd vruchtbaar, een goede kennis kreeg lymfeklierkanker en nog drie andere vrienden moesten worden behandeld vanwege teelbalkanker.

Lees verder

 

Snoepers afschrikken met horrorplaatjes

Britse artsen en tandartsen pleiten voor horrorplaatjes op snoep. Net zoals op sigarettenpakjes. De strijd tegen suiker en andere ongezonde voeding wordt wel vergeleken met de strijd tegen het roken. Die vergelijking zou dan nog meer opgaan.  'Akelige' foto's van veel te dikke kinderen en rotte tanden zouden snoepers moeten weerhouden. 

Lees verder

(advertentie)

Nog geen lid van MMV? WIE NU LID WORDT, KRIJGT €9,95 KORTING OP HET MMV-KOOKBOEK SNEL & GEZOND. Ook ontvangt u als lid 10 keer per jaar ons magazine Uitzicht. Meld u hier aan! Het kookboek bestellen kan hier.

Minder dan twee weken om deze petitie te tekenen!

Artsen moeten een minimum aantal uren aan de geneeskunde-praktijk besteden om in aanmerking te komen voor herregistratie voor de wet BIG. Zonder die registratie mogen zij niet (meer) als arts werken. Minister Schippers van VWS vindt dat de tijd die artsen besteden aan bijvoorbeeld acupunctuur en homeopathie niet mag meetellen bij deze registratie. DAARMEE WORDEN DEZE ARTSEN IN HUN VOORTBESTAAN BEDREIGD! Het bestuur van MMV verzoekt u dan ook met klem  deze petitie te tekenen en te verspreiden waar u kunt! Een toelichting vindt u hier. Tekenen kan nog maar tot 19 juli a.s. Doen! Bij voorbaat hartelijk dankl

 

Verder: