DiVitaal 185 *Toen verlamd, nu loopt Eric weer

klik hier voor de webversie

Dat artsen werken met protocollen en richtlijnen, is logisch. Anders zou elke arts zomaar naar eigen inzicht wat kunnen aanrommelen. Maar dat die richtlijnen als een korset werken waardoor de arts vrijwel elke bewegingsruimte is ontnomen, valt moelijker te verdedigen. Zeker in het licht van het interview (zie deze nieuwsbrief) met de Amsterdamse hoogleraar  Emiel Rutgers. Die vertelt met droge ogen dat veel kankerpatiënten een veel te zware behandeling hebben ondergaan en dat bij talloze vrouwen onnodig de borsten zijn geamputeerd. Let wel: dat gebeurde conform de richtlijnen. Ga daar voortaan dus wat soepeler mee om en creëer bijvoorbeeld meer ruimte voor complementaire behandelingen. Dan is dat lichamelijk en psychisch lijden van al die vrouwen niet helemaal voor niets geweest.

 

Jan van Klinken

PS - Vergeet niet de petitie m.b.t. de BIG-registratie van complementaire artsen te tekenen (zie de oproep in deze nieuwsbrief)!

 

 

In Uitzicht: Toen verlamd, nu loopt Eric weer

Met een verlamde voet en spraakuitval kreeg Eric de Wit (54) de diagnose ‘agressieve hersentumor met nog een jaar te leven’. Samen met zijn gezin trok hij alles uit de kast, regulier en complementair, om zijn lot te keren. Het resultaat mag er zijn: hij loopt en fietst weer en de tumor slonk in anderhalf jaar tijd van 5 naar 1 centimeter. In het nieuwe nummer van Uitzicht, dat a.s. dinsdag verschijnt, een interview met Eric (en nog veel meer).

Lees verder

(advertentie)

Angré: Jammer dat ik MMV niet  eerder was tegengekomen

Ex-borstkankerpatiënt Angré Strijd kwam pas in een laat  stadium van haar ziekte op internet MMV tegen. Een eye-opener: "Dat gebrek aan goede voeding aan de basis kan  liggen van mijn ziekte, was nieuw voor me. Ontzettend jammer dat ik dat niet veel eerder heb geweten. Ik ben ervan overtuigd dat ik bij een gezond voedingspatroon nooit ziek was geworden.” Er is nu een video-interview met haar.

Lees verder

(advertentie)

Borstamputatie vaak overbodig

Minder is meer. Onder dat motto worden steeds vaker kankercongressen over de hele wereld georganiseerd. Tumoren worden niet meer in alle gevallen met zware medicatie behandeld; meer dan eens raden artsen aan om af te wachten. Ook bij borstkanker is dat voor veel patiënten het advies. Borstkankerspecialist prof.dr. Emiel Rutgers van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam windt er geen doejes om dat patiënten onnodig veel leed hebben moeten ondergaan, zoals een borstamputatie.

Lees verder

(advertentie)

Nog geen lid van MMV? WIE NU LID WORDT, KRIJGT €9,95 KORTING OP HET MMV-KOOKBOEK SNEL & GEZOND. Ook ontvangt u als lid 10 keer per jaar ons magazine Uitzicht. Meld u hier aan! Het kookboek bestellen kan hier.

Minder dan een week om deze petitie te tekenen!

Artsen moeten een minimum aantal uren aan de geneeskunde-praktijk besteden om in aanmerking te komen voor herregistratie voor de wet BIG. Zonder die registratie mogen zij niet (meer) als arts werken. Minister Schippers van VWS vindt dat de tijd die artsen besteden aan bijvoorbeeld acupunctuur en homeopathie niet mag meetellen bij deze registratie. DAARMEE WORDEN DEZE ARTSEN IN HUN VOORTBESTAAN BEDREIGD! Het bestuur van MMV verzoekt u dan ook met klem  deze petitie te tekenen en te verspreiden waar u kunt! Een toelichting vindt u hier. Tekenen kan nog maar tot 19 juli a.s. Doen! Bij voorbaat hartelijk dankl

 

Verder: