DiVitaal 188 *Pesticiden zijn veilig of toch niet?

klik hier voor de webversie

Biologische producten zijn niet gezonder en niet beter voor het milieu. Zo luidde de strekking van een bericht dat me werd  toegezonden. Aan het woord was een man  van onverdachte huize. Hij had bij  Greenpeace gewerkt. Al vaker zijn dat soort berichten verspreid. Wat moet je ermee? Het kan toch niet waar zijn? Nee, het is ook niet waar. Zeer recent maakten alle nieuwsmedia melding van een onderzoek naar sperma. Dat bleek schrikbarend in kwaliteit te zijn achteruit gegaan. En weet u wat als een van de oorzaken daarvan werd genoemd? Pesticiden! Wie zei daar dat het allemaal hetzelfde  is, biologisch  en niet-biologisch?

Jan van Klinken

Lees meer

 

 

Augustus:  smullen van supergezonde braam

Wie in het wild bramen plukt, moet rekenen op een forse boete. Veel bramenliefhebbers schrokken zich een hoedje toen ze dit in de krant lazen. Toch kunnen we van deze bes blijven genieten  en dat is maar goed ook want bramen zijn supergezond. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat ze cyanidin 3-glucose bevatten, een extra hulpmiddel om kanker tegen te gaan. Cyanidin 3-glucose wordt zelfs de “natuurlijke chemokuur” genoemd.

Lees verder

(advertentie)

Curcumine deed bij Dieneke wonderen

Niks hielp bij de Britse Dieneke Ferguson (67), die leed aan de ziekte van Kahler. Totdat ze las over curcumine. Ze had een agressieve vorm van kanker. Geen enkele behandeling, hoe zwaar ook, wilde aanslaan. Dienekes einde leek nabij. Een artikel over de antikankerwerking  van curcumine bracht daarin verandering.  Nu heeft de Britse amper nog kankercellen in haar lichaam.

Lees verder

(advertentie)

Code rood voor vlees onverminderd van kracht 

Een jaar of tien geleden werd het grote publiek voor het eerst gewaarschuwd voor rood vlees. Die waarschuwing heeft nog niets aan kracht ingeboet. Sinds vorig jaar geldt voor vlees wereldwijd de code rood. Het was de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zelf die in een rapport de conclusie opschreef dat bewerkt vlees zoals worst en hamburgers kankerverwekkend zijn. Ook  rood vlees (rund, lam, varken en geit) kunnen wat de WHO niet langer met een gerust hart genuttigd worden.

Lees verder

banner terrasana.jpg

 

Verder: