DiVitaal 189 *Over suikerpasta en biologische eieren

klik hier voor de webversie

In een krantenbericht werd deze week melding gemaakt van biologische hazelnoot- en rijstdrank waar in werkelijkheid drie procent noten in zaten. Een ander bericht had betrekking op besmette biologische eieren. Het zal duidelijk zijn dat beide berichten bepaald niet gunstig zijn voor het imago van de biologische sector. Buitengewoon jammer. Op deze sector rust nu een extra inspanningsverplichting. Omdat adeldom verplicht.

Jan van Klinken

 

 

Fruitvliegje minder onschuldig dan het lijkt

Je neemt een hap uit een aardbei en schrikt je een hoedje als er net een made uit  het zomerkoninkje kruipt. Misschien heb je ook wel per ongeluk zo'n insect binnengekregen. Word je ziek als je fruit eet waar fruitvliegjes, maden of andere insecten in of op hebben gezeten?

Lees verder

(advertentie)

Pot pasta vol suiker en palmolie

Consumenten die in de supermarkt etiketten bestuderen, worden nogal eens meewarig bekeken. Overdreven, hoor je omstanders denken. Maar wie wil weten wat er allemaal in ons lichaam terecht komt, doet er verstandig aan de kleine lettertjes te lezen. NRC heeft dit keer Nutella aan een nadere inspectie onderworpen.

Lees verder

(advertentie)

Zwart ijs met een bijsmaakje

Roberto Gelato in Utrecht verkoopt gitzwart ijs. De trend is komen overwaaien uit de VS, waar zwart ijs al een tijdje hip is. Het is een eenvoudig kunstje. Je mengt gewoon wat actieve koolstof  door het ijs om het zwart te maken en dat is het. Maar  is dat goedje dat het ijs zo zwart maakt, eigenlijk wel te  vertrouwen?

Lees verder

banner terrasana.jpg

 

Verder: