DiVitaal 190 *Neem met mobieltje zekere voor 't onzekere

klik hier voor de webversie

Gaat u maar liggen. Dat was lange tijd het beeld. De dokter wist alles en de patiënt gaf zich gewillig aan hem over. Tegenwoordig gaat dat vaak anders. De patiënt stelt kritische vragen en wil inspraak bij haar of zijn behandeling. Dat kost vaak moed. De arts is wel jouw zorgverlener met wie je verder moet. Dat is de ene kant. De andere kant is dat het van levensbelang kan zijn om zelf de regie naar je toe te halen. Het voorbeeld van de Gelderse commissaris Cornielje in deze nieuwsbrief spreekt wat dat betreft voor zich.

Jan van Klinken

 

 

Neem met mobieltje zekere  voor 't onzekere

Er is geen bewezen verband tussen langdurig en vaak gebruik van een mobiele telefoon en een verhoogd risico op tumoren in de hersenen. Maar let op. De Gezondheidsraad oordeelt dat zo’n verband niet valt uit te sluiten! „Er zijn nog steeds heel weinig gegevens over langetermijneffecten bij mensen.”  Het devies luidt dan ook: neem het zekere voor het onzekere.

Lees verder

(advertentie)

Zelf regie pakken van levensbelang

De Gelderse commissaris van de koning Clemens Cornielje heeft al zeven jaar kanker. Een nieuwe generatie medicijnen redde vijf jaar geleden zijn leven. Helaas kwam de ziekte toch weer terug. Hij kreeg toen te horen dat er niets meer aan te doen was. Cornieljes reacties was dat hij zo ver nog niet was en dat er nog een medicijn op de plank moest liggen. “Op zo’n moment moet je zelf de regie pakken."

Lees verder

(advertentie)

Ziekenhuis adviseerde bij samenstellen bonbon

Niet alleen de consument is op de gezonde toer, ook professionals in de voedingssector lanceren initiatieven die inspelen op de huidige trend. Voorbeeld: chocoladebonbons speciaal voor zwangere vrouwen. Ze zijn ontwikkeld door het bedrijf  Chocobombes, dat daarbij advies heeft ingewonnen van het Máxima Medisch Centrum in Leiden.

Lees verder

banner terrasana.jpg

Verder: