DiVitaal 193 Geen suikerdrankjes meer voor leerling

klik hier voor de webversie

Kinderartsen stelden deze week de praktijken van alternatieve genezers aan de kaak. Als reactie daarop werd op Facebook gereageerd dat de betreffende kinderartsen beter bij het eigen nest kunnen blijven voordat ze dat van een ander bevuilen. Daar zit wat in. Weliswaar is er in het reguliere veld sprake van goed functionerende tuchtrechtspraak, tegelijk verdwijnen heel wat medische missers onder het  hoogpolige bestuurderstapijt. Die kinderartsen hebben genoeg werk in eigen kring. Dat  geldt overigens ook voor de alternatieven. Het kaf moet beter van het koren worden gescheiden, al was het alleen al omdat de patiënt daar recht op heeft.   

Jan van Klinken

 

Middelbare scholen: Weg met suikerdrankjes

Veel middelbare scholen gaven al het goede voorbeeld maar de rest zal er nu ook aan moeten geloven. Vanaf eind 2018 is er geen frisdrank meer te koop. Lightdranken blijven wel verkrijgbaar. Daarin zitten vaak andere zoetstoffen dan suiker. Of die dan wel gezond zijn, moeten scholieren zelf maar uitzoeken. Een woordvoerder van de frisdrankfabrikanten blijft optimistisch. "We zijn een innovatieve branche met veel variatie in het aanbod." Dat belooft weinig goeds.

Lees verder

(advertentie)

Kleuter met pinda-allergie ontsnapte aan de dood

Nederlandse kinderartsen stuiten te vaak op kwakzalvers die op onverantwoorde wijze kinderen behandelen. Dat heeft  regelmatig ernstige gevolgen. Sommige kinderen ontsnapten zelfs aan de dood. Uit verontrusting over het aantal schokkende meldingen houdt de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) tegenwoordig een registratie bij. Daaruit blijkt dat er de afgelopen tweeënhalf jaar zestien zeer ernstige incidenten zijn geweest.

Lees verder

Dankzij fruitdieet voelt Mees zich 'chill'

Het voorbeeld verdient niet direct navolging maar het kan wel: alleen fruit eten en verder nagenoeg niets. Mees Vullings uit Leiden doet  het en vaart er wel bij. Anderhalf jaar geleden kwam Mees tot de slotsom dat hij zich simpelweg het beste voelt als hij fruit eet. Sindsdien eet hij niets anders meer. Hij varieert soms niet eens. Dan eet hij een paar dagen niks anders dan druiven om daarna over te schakelen op mango’s.

lees verder

Verder: