DiVitaal 196 *92-jarige Moolenburgh brengt drie nieuwe boeken uit!

 

 

klik hier voor de webversie

Op doktersadvies geeft de bekende Haarlemse arts Hans Moolenburgh al geruime tijd geen lezingen meer in het land. Dat is buitengewoon spijtig maar het is niet anders. Wie evenwel meent dat de 92-jarige arts verpietert achter de  geraniums, heeft  het mis. Vandaag presenteert uitgeverij Lemniscaat maar liefst drie nieuwe titels van Moolenburgh: "Gezond leven in een vervuilde wereld" "Wandelen in verwondering" en "Wie zijn wij. Waar komen wij vandaan. Waar gaan wij naartoe." Wat een prestatie voor iemand van die leeftijd. Van harte gefeliciteerd hiermee!

Jan van Klinken

 

Uitzicht 8: Allemaal aan de paddenstoelen

Allemaal aan de  paddenstoelen want die zijn erg  gezond. Kweker Bert Dijkstra noemt ze met recht superfood. Een speciale plaats verdient shiitake. Aan de bioactieve bestanddelen van de shiitake worden medische eigenschappen toebedeeld, zegt dr. Hans Stoop in het nieuwe nummer van Uitzicht.. Zo is aangetoond dat toepassing van schimmelglucanen van deze paddenstoel verschillende vormen van kanker afremt of tegengaat. Dit en nog veel meer in de nieuwe Uitzicht die aanstaande dinsdag verschijnt.

Lees verder

(advertentie)

Chemo's waren veel te zwaar

Veel kankerpatiënten zijn doodziek van chemo. Des te schrijnender is het dat gemiddeld driekwart van de patiënten voor niks wordt behandeld. Dat komt doordat artsen niet weten bij wie de ziekte terugkeert. Daarom adviseren ze grote groepen mensen een bepaalde behandeling te volgen, ook al is die loodzwaar.

Lees verder

Waarom weldenkende mensen kiezen voor alternatief

Hoe bestaat  het  dat weldenkende mensen met kanker in zee gaan met alternatieve genezers, vroeg dagblad NRC zich af. De krant ging op onderzoek uit en dat leverde een gematigd positief beeld op, al is het een gemiste kans dat MMV niet werd  geraadpleegd.

Lees meer

Verder: