DiVitaal 200 *Bitter chocoladenieuws

klik hier voor de webversie

Chocolade blijkt niet zo goed voor ons te zijn als gedacht (zie deze nieuwsbrief).  Wie kun je nog geloven, denkt de een. Een ander zal zeggen: Bekijk het maar met dat gezonde eten. Begrijpelijk vanwege al die verwarring maar haak  niet te snel af. Bij de 200ste aflevering van deze nieuwsbrief is het goed om vast te stellen dat een gezond menu in de lijn van Moerman staat als een huis, al heeft de Gezondheidsraad het liever over het mediterraan dieet. In ieder geval is plantaardige voeding de rode draad. En dat blijft zo. 

Jan van Klinken

 

(advertentie)

Vleesvervanger steeds echter

Er zijn maar weinig redenen meer om vlees te blijven eten. De nieuwe generatie vleesvervangers benadert vlees niet alleen qua smaak, maar ook qua voedingswaarde. Dat concludeert de Consumentenbond die naging wat voor vleesvevangers het in de kuip had. Het onderzoek omvatte 36 vegetarische burgers. Proevers van een testpanel vonden sommige nog lekkerder dan echt vlees.

Lees verder

(advertentie)

Chocolade minder gezond dan gedacht

Hè hè, was er eindelijk een lekkernij die goed voor ons is: donkere chocolade. Helaas, ‘t valt bij nader inzien tegen. Donkere chocolade brak in de lage landen pas echt door met de komst van de Voedselzandloper, de bestseller van Kris Verburgh. Hij beroept zich op een veelheid aan onderzoeken. Nadere bestudering daarvan wijst  echter uit dat de onderzoeken bijna allemaal werden gesponsord door Mars, Nestlé en dat soort bedrijven.

Lees verder

Nieuwe bewindslieden op VWS geen fan van AG

Alle drie staan ze bekend als eersteklas bestuurders, de nieuwe bewindslieden op het departement van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Of ze ook enige  affiniteit hebben met de complementaire geneeskunde, is onduidelijk om niet zeggen twijfelachtig. Als ze al enige sympathie hebben met alternatieve of complementaire geneeswijzen, dan hebben ze dat goed verborgen weten te houden.

Lees meer

Meld je snel aan voor Ledendag, er is nog plaats

"Reset je gezondheid" luidt de titel van de presentatie van kankerpatiënte Linda Woudstra tijdens de MMV-Ledendag op zaterdag 11 november a.s. in Veenendaal. De andere presentaties zijn van medisch bioloog Peter Haima over "Stressmechanismen uit, herstelsystemen aan. Neem de regie over je gezondheid"  en van natuurarts Trudy Vlot over "Welvaartsaandoeningen als gevolg van leefstijl". Meld je snel aan, er is nog plaats!

Lees meer

Verder: