DiVitaal 201 *'Waarom Joke uitweek naar Duitsland

klik hier voor de webversie

Laat een groep van 100 mensen raden naar het gewicht van een zak erwten en de kans is groot dat het  gemiddelde overeenkomt met het werkelijke gewicht van die zak. Een winkelbediende die gewend is erwten af te wegen, zit er waarschijnlijk verder naast. The wisdom of crowd, heet dat in het Engels. Een groep mensen weet met elkaar meer dan de knapste uit de groep. Wat  dat met onze gezondheid te maken heeft? Heel veel. Neem slaapmiddelen. Alle lezers van deze nieuwsbrief weten met elkaar meer  over de werkzaamheid van slaapmiddelen dan een expert op  dit gebied. Ik ben dan ook reuze benieuwd naar uw ervaringen (zie elders in deze nieuwsbrief).

Jan van Klinken

 

banner terrasana.jpg

 

Daarom week Joke uit naar Duitsland 

Als Joke Goudriaan (54) eind 2013 de diagnose “hersentumor” krijgt, heeft de oncoloog de eerste chemokuur al ingepland. “Ik verbaasde me over het gemak waarmee hij deze ingrijpende beslissing voor mij nam.” Ze wijkt uit naar de Helioskliniek in het Duitse Hüls waar ze chemokuren volgt, aangevuld met hyperthermie. Ook past ze haar voeding aan. In het nieuwe nummer van Uitzicht, dat dinsdag verschijnt, een interview met Joke (en nog veel meer).  

Lees verder

 

Deel 'slaaptips' met anderen

Het belang van een goede nachtrust kan niet genoeg worden onderstreept. Daarom is het zo spijtig dat voldoende slaap niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er tal van middelen op de markt die ons een goede nachtrust beloven. De vraag is alleen of al die middelen alle even effectief zijn. Een negental supplementen wordt op een rijtje gezet. Aan u de vraag met welke middelen u goede ervaringen heeft zodat anderen daarvan kunnen profiteren.  

Lees verder

 

Bespoten appels was je met baksoda

Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat zuiveringszout – ook wel baksoda of baking soda genoemd - de residuen van gewasbeschermingsmiddelen op fruit het beste wegwast. Baksoda is  vrijwel in elke supermarkt te koop en ander wel bij ‘de Turk’. Wat volgens reageerders op faceboook ook een probaat middel is, is azijn. Nog beter  is uiteraard biologisch (=onbespoten) fruit maar dat  kan niet iedereen zich financieel veroorloven.

Lees verder

Ledendag: Meld je nu aan!

"Reset je gezondheid" luidt de titel van de presentatie van kankerpatiënte Linda Woudstra tijdens de MMV-Ledendag op zaterdag 11 november a.s. in Veenendaal. De andere presentaties zijn van medisch bioloog Peter Haima over "Stressmechanismen uit, herstelsystemen aan. Neem de regie over je gezondheid"  en van natuurarts Trudy Vlot over "Welvaartsaandoeningen als gevolg van leefstijl". Meld je snel aan, er is nog steeds plaats!

Lees meer

Verder: