DiVitaal 202 *Het hele jaar gifbommen

klik hier voor de webversie

Patiënten die een behandeling ondergaan voor kanker, hebben baat bij gezonde voeding. Het draagt bij tot hun genezing. Nee, dat is niet ontleend aan een boek van Cornelis Moerman maar dat staat in een rapport van vooraanstaande wetenschappers dat ruim vijf maanden  geleden verscheen. Wil men nog meer bewijzen dat het gedachtegoed van Moerman uiterst actueel is? Ja? De Ledendag van MMV, vandaag in Veenendaal, is met meer dan 300 aanmeldingen helemaal volgeboekt!!!

Jan van Klinken

 

banner terrasana.jpg

 

Aardbei is gifbom

De aarbei is een ware gifbom en spant de kroon vergeleken bij andere bespoten groente en  fruit. Het is zelfs mogelijk dat ze twee keer de toegestane hoeveelheid gif bevatten. Elke aardbei is bespoten met gemiddeld zeven tot acht schadelijke stoffen. Dat blijkt uit steekproeven van de voedsel- en warenautoriteit. Dat krijg je als je het hele jaar door aardbeien kunt kopen, tekende een hoogleraar aan.

Lees verder

 

Medicijnwereld is ziek

De medicijnwereld is ziek: prijzen die de pan uit rijzen, middelen die niets doen en wijd verbreide ziekten die straal worden genegeerd. Begin oktober  verscheen er een schokkend artikel in het vooraanstaande wetenschapstijdschrift British Medical Journal. Van de nieuwe kankermedicijnen die tussen 2009 en 2013 op de markt kwamen, is in meer dan de helft van de gevallen geen meerwaarde bewezen op de overleving, of op de kwaliteit van leven van de patiënten. In slechts 15 procent van de gevallen was daadwerkelijk aangetoond dat ze levensverlengend werkten.

Lees verder

Nog een rondje chocola

Het laatste woord over chocolade is nog niet gezegd. Er is niet alleen lichte en donkere chocola maar ook rauwe en Dutched.  Ten eerste kunnen we het beste kiezen voor bittere chocolade met een cacaopercentage van 70 procent of meer. Verder blijkt dat je ook nog moet opletten of het rauwe chocolade is. Dit staat meestal op de verpakking vermeld als RAW. 

Lees verder

 

 

Verder:

  • Spreekuur voor MMV-leden

  • Vlierextract tegen welig tierende virussen

  • KOOC-maaltijden voorzien in behoefte

  • Recept voor Venkelsoep met haver en Linzensalade met venkel en tomaatjes (ontleend aan Uitzicht nr. 9-2017)

  • aHealthylife grossiert in recepten: voor soep en glutenvrije pannenkoeken

  • Resetten paddo's 't brein van depressieve mensen?

  • Deze producten bewaar  je niet  in de koelkast

  • Natuurgeneeskundige Hayo Bol over "Voeding als medicijn" op 21 november a.s. in Kampen

  • Regionale MMV-bijeenkomst op 21 november a.s. in Oosterbeek  over "Verzuring" (deel 3)

  • Ga snel naar de webwinkel: slowjuicers te koop met ledenkorting!