DiVitaal 203 *Gaan we zo beginnen: bio ook niet kosher

klik hier voor de webversie

Het  aardbeienmuisje kreeg nog een onverwachts staartje (zie elders in deze nieuwsbrief). Een onderzoeker moest toegeven dat onze zomerkoninkjes toch wel erg royaal met  gif worden besprenkeld maar hij plaatste daar wel een verzachtende kanttekening bij. Onbespoten biologische aardbeien zijn volgens de man ook niet alles. Die kunnen schimmels bevatten en die zijn net zo goed giftig. Aha, gaan we zo beginnen. De mensheid eet al ik weet niet hoe lang onbespoten groente en fruit maar is daar bij mijn weten nooit iets van overkomen. Sterker nog, welvaartsziekten als kanker en aandoeningen aan het hart en de vaten kwamen onder onze verre voorouders veel minder voor. Nu bezwijken we eronder. Hoe zou dat  toch komen? 

Jan van Klinken

 

banner terrasana.jpg

 

Boosdoener stress  te lijf gaan

Stress beïnvloedt rechtstreeks de groei van de tumor. Dat is de ervaring van borstkankerpatiënt Linda Woudstra. Bij haar werd negen jaar geleden een tumor in de borst vastgesteld. Hoe het haar daarna verging, vertelde ze zaterdag aan de ruim 300 bezoekers van de MMV-Ledendag in Veenendaal. Ook de presentatie van Peter Haima stond in het  teken van stress: hoe kunnen we stress te lijf gaan. 

Lees verder

 

'Ook bio-voeding kan schadelijke stoffen bevatten'

Wie zich dagelijks bij het voorbereiden van de warme maaltijd door het Voedingscentrum laat leiden en dus voldoende groenten en fruit eet, krijgt dagelijks ongeveer twintig verschillende bestrijdingsmiddelen binnen. Wie geen bestrijdingsmiddelen op zijn of haar eten wil, kan kiezen voor biologisch voedsel. "Maar vergeet niet dat daar ook schadelijke stoffen in kunnen zitten", zegt een expert.

Lees verder

 

Suikerwater als vitaminedrankje

In een flesje Vitaminwater van Vrumona zitten maar liefst zes  suikerklontjes. Alle reden voor de Consumentenbond om de kat de bel aan te binden. Woensdag (15 november) stond de bond op de stoep bij drankenproducent Vrumona in Bunnik om zijn ongenoegen kenbaar te maken. Zwaarste verwijt:  Vrumona zet consumenten op het verkeerde been. "Door het water te noemen, lijkt het product gezonder dan het is."

Lees verder

 

 

Verder: