DiVitaal 204 *Koffie verkeerd?

klik hier voor de webversie

In deze nieuwsbrief komt u twee berichten over koffie  tegen. In het ene wordt u aangeraden om koffie in te ruilen voor thee, in het andere juist om enkele koppen koffie per dag te drinken als je je ziekterisico wilt inperken. Het is kenmerkend voor de huidige onderzoekscultuur. Studietje hier, studietje daar, uitkomstje zus, uitkomstje zo. En maar scoren jongens. De in verwarring gebrachte consument staat erbij en kijkt ernaar. Juist vanwege die verwarring is er de MMV-Voedingsmiddelenlijst als veilig baken in woelig water, ook wat koffie betreft. We zijn bezig met een vernieuwingsslag zodat-ie nog beter wordt. 

Jan van Klinken

 

banner terrasana.jpg

 

Nu moeten we koffie weer laten staan

Hoe kunnen we de inname van verontreinigende stoffen in ons eten beperken? Door koffie in te ruilen voor thee, meent het RIVM. Het RIVM is een instituut van de overheid dat waakt over de volksgezondheid. In een nieuw  rapport gaat het in op de vraag hoe we de inname van verontreinigende stoffen terug kunnen dringen. Door koffie te laten staan en de toevlucht te nemen tot thee, zegt het instituut.

Lees verder

 

Uit de rolstoel dankzij teff

Op het boerenbedrijf van de familie Dijksterhuis in Drenthe wordt al sinds 2002 teff verbouwd. Maar gek genoeg komt Angéla Dijksterhuis er pas in 2015 mee in aanraking. Al jaren heeft ze last van chronische ziektes en tot overmaat van ramp komt ze in een rolstoel te zitten. Ze was er helemaal klaar mee. Haar geluk bleek heel dichtbij op het land te groeien. 

Lees verder

Noten niet te kraken

De lof van  noten is al vaak bezongen. Het kan ook niet anders. Welke studie je ook neemt, de uitkomst is altijd positief. Noten zijn gewoon niet te kraken. MijnGezondheidsgids zette een aantal veelgeciteerde studies op een rijtje. Dat levert een indrukwekkend overzicht op. 

Lees verder

 

 

Verder: