DiVitaal 205 *Is jouw taille-lengteverhouding oké?

klik hier voor de webversie

Jarenlang was ik niet in een ziekenhuis geweest. Op zich een gunstige omstandigheid natuurlijk. Maar je loopt dan wel een kennisachterstand op. Dat merkte ik toen ik op een dag in het Gelderse Valleiziekenhuis moest zijn. Het  eerste waar ik tegenaan liep nadat ik de draaideur was gepasseerd, was een restaurant waar ze vooral veel snacks verkochten. Ik kan me er nu, minstens vijftien jaar later, nog steeds over verbazen. Thans lees ik dat hetzelfde ziekenhuis gezonde voeding tot een speerpunt heeft verheven (zie deze nieuwsbrief). Prachtig nieuws. Dat moet echt worden gezegd. Maar is nu ook die veredelde friettent dichtgetimmerd?

Jan van Klinken

 

banner terrasana.jpg

Is jouw taille-lengteverhouding oké?

Of je te veel buikvet hebt, is vrij eenvoudig vast te stellen aan de hand van de taillemeting.  Je stelt de omvang van je taille vast door het smalste gedeelte van je middel te meten. Dit punt zit tussen de bovenkant van je heup en de onderkant van je ribbenkast. Het enige nadeel van de taillemeting is dat die geen rekening houdt met ons postuur. De taille-lengteverhouding doet dat wel en is dus nog betrouwbaarder dan de taillemeting. 
Lees verder

(advertentie)

 

Enkele ziekenhuizen zien belang voeding

Patiënten klagen al heel lang over het smakeloze en soms zelfs vieze eten in ziekenhuizen. Het smaakt iedere dag even slecht, luidt een veelgehoorde klacht, alleen de kleur is telkens anders. Dat voeding van groot belang is voor het herstel van de patiënt, lijkt nog steeds aan verreweg de meeste ziekenhuizen voorbij te gaan. Enkele ziekenhuizen zijn hun leven aan het beteren. Het begin is er. Nu de rest nog.

Lees verder

'Appie' beducht voor Gouden Windei

Uw stem legt gewicht in de schaal. AH is er zo beducht voor dat het zijn zogenaamd vezelrijke muesli van naam heeft veranderd. Vorige week maakte voedselwaakhond foodwatch bekend dat het 'Appie' had genomineerd voor het Gouden Windei omdat het concern zijn minst vezelrijke muesli “Muesli vezelrijk” noemde. ’s Lands grootste kruidenier besloot hierop snel de naam aan te passen.

Lees verder

 

 

Verder: