DiVitaal 206 *Marians arts: Probeer Moerman eens

klik hier voor de webversie

MMV-secretaris Marlie Hillekens woonde deze week een bijeenkomst bij over gezonde leefstijl waar een reguliere arts tot de openhartige bekentenis kwam dat hij tijdens zijn opleiding 0 uren had gekregen over voeding (zie deze nieuwsbrief). Misschien heeft hij enkele uren gespijbeld maar veel zal dat niet zijn want wat artsen meekrijgen over voeding, is beschamend weinig. Gelukkig lijkt daar nu verandering  in te komen. De organisatie Arts en Voeding van Tamara de Weijer heeft in vrij korte tijd maar liefst 400 leden kunnen inschrijven. Bovendien wemelt het van de initiatieven op het gebied van gezonde leefstijl. Ook zorgverzekeraars lijken mee te gaan doen.  Nu dit kabinet nog...

 Jan van Klinken

 

banner terrasana.jpg

'Probeer het Moermandieet eens'

Marian van Leeuwen was 43 jaar toen zij de diagnose "darmkanker" kreeg. De tumor werd operatief verwijderd. Verdere behandeling was, vanwege endometriose in de buik, niet mogelijk. "U zou het Moermandieet kunnen proberen", opperde haar huisarts als laatste strohalm. Dat doet ze nu al 26 jaar. In Uitzicht nummer 10 een interview met Marian. En nog veel meer!

Lees verder

(advertentie)

 

Arts kreeg nul uren over voeding

De hele gezondheidszorg moet overtuigd raken van het belang van een gezondere leefstijl. Bijscholing, ook van artsen, zou zeer wenselijk zijn. Dat was de belangrijkste conclusie tijdens een bijeenkomst van deze week over gezonde leefstijl. De conclusie werd verwoord door oud-minister Ab Klink, die tegenwoordig deel uitmaakt van de Raad van Bestuur van VGZ. Het ontlokte MMV-secretaris Marlie Hillekens de opmerking dat de overheid dan wel heel verkeerd bezig is door natuurartsen  die juist veel kennis over een gezonde leefstijl hebben, hun BIG-registratie te ontnemen.

Lees verder

Gezond eten goed voor MS- en reumapatiënt

Patiënten met reuma of multiple sclerose (MS) hebben baat bij het eten van meer onbewerkte voeding, meer groenten en fruit. Zo hadden de MS-patiënten beduidend minder last van vermoeidheid, ook een half jaar na de begeleiding. Ook voelden zij zich beter dan voorheen, ook zes maanden na afloop van het onderzoek. 

Lees verder

 

 

Verder: