DiVitaal 207 *Weer wietwonder

klik hier voor de webversie

Een mens blijft zich verbazen over wietolie. Weer werd een kankerpatiënt voor de poorten van de dood weggesleept, zoals mmv.nl deze week meldde. Dat is niet  minder dan een mirakel. Waar ik me ook over blijf verbazen, zijn de reacties vanuit het reguliere veld. Wietolie zou wellicht niet veilig zijn. Alsof chemo zo veilig is. Het zou ook lang niet bij iedereen helpen. Klopt, maar wat dacht u van chemokuren waar slechts een enkeling baat bij heeft? En dan deze: Het gebeurt wel vaker dat kankerpatiënten spontaan genezen. Zeggen artsen dat ook als hún behandeling aanslaat?

Jan van Klinken

 

banner terrasana.jpg

 

Maisbrood zonder maismeel op 1

Het populaire Jumboconcern heeft van de consument een lelijke draai om de oren gehad. Het Jumbo Goudeerlijk boerenmaisbrood is gisteren gekozen tot het Gouden Windei, het meest misleidende product van 2017. Jumbo heeft het ernaar gemaakt. Het presteert het om maisbrood zónder maismeel aan de man te brengen. Dat heet dan ook nog "goudeerlijk".

Lees verder

(advertentie)

 

Houd extra pondje buiten 't mondje

Wie een groot aantal kilo’s aankomt, zeker in korte tijd, zou zijn of haar lichaam daarmee wel eens een heel slechte dienst kunnen bewijzen, ook als die kilo’s er vervolgens weer vanaf gaan.RTL5 kondigde half oktober een nieuw televisieconcept aan: vier sportieve bekende Nederlanders gaan in korte tijd twintig kilo aankomen, om die er vervolgens af te trainen. Medisch gezien totaal onverantwoord, zegt Elsevier.

Lees verder

Wat vind je van deze uitdaging?

MMV is een vereniging voor kankerpatiënten met meer dan 6500 leden die ruim 40 jaar bestaat en al langere tijd een periode van groei doormaakt. Wat vind je van de uitdaging om mee te denken over en mee te werken aan de verdere uitbouw van deze organisatie? Het bestuur van MMV ziet uit naar versterking. Er zijn diverse vacatures.

Lees verder

 

 

Verder: