DiVitaal 209 *Hoeperdepoep

klik hier voor de webversie

U en de uwen wens ik een mooie jaarwisseling. Ook in het nieuwe jaar hoopt MMV u veel lezenswaardige en belangwekkende informatie aan te reiken. Al meer dan eens is die informatie in het leven van mensen beslissend geweest. Lees de ervaringsverhalen in Uitzicht en bekijk de films op mmv.nl. Nog op zoek naar een goed voornemen? Stuur deze nieuwsbrief eens door naar iemand bij wie u belangstelling vermoedt. Niet geschoten is altijd mis. Bent u iemand die deze DiVitaal ter kennismaking ontvangt? Hier kunt u zich voor de nieuwsbrief aanmelden. In beide gevallen hartelijk dank!  Een goed en gezond 2018 toegewenst.

Jan van Klinken

 

 

 

banner terrasana.jpg

Poep is hot

Poep is hot. Allerlei aandoeningen, zoals aanhoudende diarree en artrose, zouden het tegen poep moeten afleggen. In het buitenland worden poeptransplantaties op steeds grotere schaal uitgevoerd. Bij een poeptransplantatie wordt het ongezonde darmmilieu weer hersteld door de gezonde darmflora van een donor. De ontlasting komt via een sonde door de neus of anus in de darmen terecht.

Lees verder

(advertentie)

Wat u weten moet over snijplanken

Uit de vakpers: "Snijden op een plastic plank veroorzaakt, ook bij de allerhardste exemplaren, krassen in het oppervlak. Die krasjes zijn moeilijk schoon te maken en zijn een geschikte plek waar micro-organismen zich in kunnen verstoppen en vermenigvuldigen. Houten planken hebben als voordeel dat de krassen zichzelf weer dichten zodat gevaarlijke micro-organismen in de plank worden ‘opgesloten’.”

Lees verder

Casper van Eijck kan aan de slag (zonder KWF)

Terwijl het geld bij KWF Kankerbestrijding tegen de plinten klotst, moet de Rotterdamse chirurg Casper van Eijck zijn gevecht tegen alvleesklierkanker op geheel eigen wijze financieren. Nabestaanden van twee overleden patiënten riepen de stichting Support Casper in het leven omdat zij wél het belang inzagen van het  onderzoek dat Van Eijck doet. Ze zagen kans om in twee jaar tijd het opzienbarende bedrag van drie miljoen euro bijeen te vergaren. 

Lees verder

Verder: