DiVitaal 211 *Kwakzalverbestrijders opgelet

klik hier voor de webversie

De bekende Wageningse hoogleraar Ellen Kampman weet uit de eerste hand dat  kankerpatiënten vaak grijpen naar gemakkelijk, vet voedsel, ook door gebrek aan energie. Een borstkankerpatiënt vertelde haar dat ze 's avonds vaak uitgeput op de bank ploft met een zak chips. 

Het Nijmeegse  Radboudziekenhuis wil daarin verandering brengen door maaltijden bij patiënten thuis te bezorgen  (zie elders in deze nieuwsbrief). Patiënten krijgen eiwitrijke maaltijden met veel kwark en peulvruchten.

Dames en  heren van de Vereniging tegen de Kwakzalverij, let op uw zaak.  Dit is voor uw vereniging een uitermate bedreigende ontwikkeling. Straks krijgen de Nijmeegse patiënten nog het Moermandieet. Doe wat. Geef Nijmegen desnoods de Kackadorisprijs. Dan is dat gevaar ook weer bezworen.

Jan van Klinken

 

 

Maaltijd aan huis voor patiënten

Een grote groep patiënten van het Radboudumc in Nijmegen krijgt de maaltijden thuisbezorgd. Verondersteld wordt dat ze zich hierdoor fitter voelen. Onderzoek moet uitwijzen of dat ook echt zo is. Hieraan doen 440 mensen mee, onder wie kankerpatiënten. Bij de helft worden drie weken lang maaltijden thuisbezorgd, tussen de chemokuren door. Omdat deze patiënten vaak weinig trek hebben, krijgen zij zes kleine porties. 

Lees verder

(advertentie)

Bent je al gewapend tegen Aussi flu?

Vanaf begin deze week heeft het griepvirus vrij spel. De scholen zijn immers weer begonnen.  Bent u zelf al gewapend in de strijd tegen het virus? De Aussie flu wordt het virus genoemd dat nu alom rondwaart: het zou afkomstig zijn uit Australië. Behalve schoollokalen zijn er nog genoeg andere gelegenheden waarbij  het virus vrijwel  ongestoord terrein kan veroveren. Op nieuwjaarsrecepties bijvoorbeeld.

Lees verder

Prijs voor vis zonder antibiotica

Yellowtail. Als je van vis houdt, van je NTTT-dokter vis mag en het beste met onze aardbol voor hebt, moet je die naam onthouden. Yellowtail is de naam van de vis die bij Kingfish Zeeland in Colijnsplaat wordt gekweekt. De vis werd  uitgeroepen tot winnaar van de Horecava Innovation Award 2018. “Gekweekt op land, zonder antibiotica of chemicaliën”, tekende de jury aan.

Lees verder

Verder:

  • Wat vind je van deze uitdaging?

  • Wie vindt  het leuk om in de stand  van MMV te staan tijdens de Gezondheidsbeurs 2018? Het gaat met name nog om vrijdag  2 februari en de daarop volgende zaterdagochtend. Graag contact opnemen met het Centraal Bureau van MMV, 0347-346955 (ma-do van 9-14 uur) of mail naar cb@mmv.nl.

  • Wijn geeft venijn (en andere drank ook)

  • Anderhalve kilo bacteriën, onze beste maatjes

  • Spreekuur voor MMV-leden verlengd

  • Voedingskennis waait over naar Nederland

  • Biologisch contra niet-biologisch in kaart gebracht

  • Ga snel naar de webwinkel: slowjuicers te koop met ledenkorting!