DiVitaal 213 *Kruiden en paddenstoelen tegen prostaatkanker

klik hier voor de webversie

Kinderartsen waarschuwden recent tegen het gebruik van energiedrank voor jongeren. Volkomen terecht. Wel bleek al rap dat  de artsen dichtbij huis kunnen beginnen. In veel ziekenhuizen zijn die energiedrankjes gewoon te koop. Maar voordat de kinderartsen nu in de pen klimmen en bij de directie om uitleg vragen, zouden ze bijval kunnen vragen van cardiologen tegen de verkoop van vette snacks in het restaurant, van oncologen tegen al die suikerrijke zoetwaren en van internisten tegen de rest van het aanbod. Mocht het zoeken van alternatieve voedingswaren hoofdbrekens kosten, dan kan altijd onze AG Infolijn worden gebeld:  088-2424240. Geheel vrijblijvend.

Jan van Klinken

 

 

PSA onder de duim dankzij complementaire middelen 

Klaus van Waveren houdt al jaren zijn PSA (een belangrijke marker) onder controle nadat zijn prostaat operatief was verwijderd. Toen zijn PSA toch weer begon te stijgen, duidde dat op uitzaaiingen. Hij wist het gevaar te bezweren dankzij twee middelen uit het complementaire arsenaal: Prostasol en een extract van de paddenstoel maitake. Van Waveren heeft geëxperimenteerd met het minderen van de doseringen van beide middelen en vertelt in een nieuw video-interview over zijn bevindingen.

Lees verder

(advertentie)

De tien gezondste wintergroenten

Met de seizoenen meeëten is een aanrader dus eten we in dit jaargetijde wintergroenten. Ze bieden belangrijke gezondheidsvoordelen. We hebben het dan over boerenkool, spruitjes, wortelen, pastinaak, snijbiet, groene kool, rode kool, peterselie en dergelijke. Ze zijn bestand tegen kou en slechte weersomstandigheden, ze zijn in soorten niet dik gezaaid maar zijn doorgaans wel heel erg betaalbaar.

Lees verder

Kinderarts kan dichtbij huis aan de slag

Kinderartsen verklaarden vorige week  de oorlog aan energiedrankjes maar hetzelfde spul blijkt gewoon te koop in de ziekenhuizen waar ze werken. In de frisdrankautomaten van een gemiddeld ziekenhuis maken de energiedrankjes onderdeel uit van het assortiment. Voedselwaakhond foodwatch spreekt er schande van. Doe mee aan de e-mailactie van foodwatch!

Lees verder

Verder: