DiVitaal 214 *De wederopstanding van Jan van de Velde

klik hier voor de webversie

Even griezelen. Wie de stand van MMV op de Nationale Gezondheidsbeurs bezoekt, zal zien dat je aan de overzijde terecht kunt voor hartige versnaperingen in de vorm van insecten zoals daar zijn sprinkhanen, krekels en wormen. Die kans liet ik niet aan me voorbij gaan. Ik moet zeggen dat het me alles meeviel. Alleen de wormen smaakten minder. Dat zal wel komen omdat ze op maden lijken. Maar met name de sprinkhanen vormden een lekker hapje, zeker die met knoflooksmaak. Benieuwd of ze de MMV-Voedingsmiddelenlijst nog eens halen.

PS – De verzending van de vorige nieuwsbrief liep vertraging op. Excuses daarvoor. Mocht het onverhoopt nog eens gebeuren, dan kunt u zelf naar de nieuwsbrief via mmv.nl en dan de rubriek Nieuws.   

Jan van Klinken

 

 

Medisch 'wonder' op Gezondheidsbeurs

Hij kan gerust een medisch wonder worden genoemd. Jan van de Velde uit Brielle mankeerde van alles. Dozen vol medicijnen heeft hij de afgelopen tientallen jaren geslikt. Veel schoot hij er niet mee op. De boot was aan toen er ook nog leukemie bij hem werd vastgesteld. Hij besloot op zoek te gaan naar " iets anders". Wat dat was, wist hij ook niet precies. Op internet kwam hij MMV tegen en toen veranderde alles..

Lees verder

(advertentie)

Schone mond van levensbelang

Het belang van een ‘schone’ mond wordt vaak onderschat. Onze gezondheid is er direct mee gemoeid. Te denken valt aan hart- en vaatziekten maar ook kanker. “Net zoals alle andere organen staat de mond in contact met het hele lichaam en kan het in sommige gevallen signalen afgeven voor problemen met de algemene gezondheid”, zegt hoogleraar Bruno Loos.

Lees verder

Genezing voor miljoenen Nederlanders

Als Ben van Ommen van TNO het eetpatroon van een suikerpatiënt verandert, acht hij de kans groot dat hij in een week van de insuline af is. “Ik ken mooie, dramatische verhalen van genezingen. Ja, genezen!” Volgens Van Ommen heeft 99 procent van de zieken baat bij een gezonde levenswijze. Miljoenen Nederlanders herstellen van hun ziekten als zij hun leefstijl als medicijn zouden inzetten, betoogt hij.

Lees verder

Verder: