DiVitaal 216 *Groente in een frietzak

klik hier voor de webversie

De strijd tegen ongezonde voeding is te vergelijken met de strijd tegen roken. De overeenkomst is vooral het afleren van onverstandig gedrag van de grote massa.  Er is gelukkig wel een groot verschil tussen beide. De anti-rooklobby had geen alternatief. Je moest gewoon stoppen met roken. Klaar.  Bij voeding is er gelukkig wel een alternatief. Ambachtelijke voeding die puik is van smaak en bovendien erg gezond. En dan zijn er ook nog allerlei mogelijkheden om de consument tot deze voeding te verleiden, zoals uit deze nieuwsbrief blijkt. Dat komt dus echt wel goed.

Jan van Klinken

 

 

Groente in een frietzak

De consument kan gestuurd worden in de gewenste richting. Zo kan hij of zij verleid worden tot het kopen en eten van gezondere voeding. Zelfs de kleur van de verpakking doet ertoe. Een producent van biologische voeding had voor de kleur wit gekozen. De verkoopresultaten vielen ronduit tegen. Toen werd besloten alle producten  in een bruin jasje te stoppen, wetend dat bruin staat voor ambachtelijk. Sindsdien zijn de cijfers omhoog geschoten.

Lees verder

(advertentie)

Gevoelige tik voor voedingsindustrie

Momenteel voltrekt zich een revolutie in het voedingslandschap, die van de industriële voedingsmiddelen. Die voedingsmiddelen kunnen nauwelijks meer worden vergeleken met de natuurlijke voedingsmiddelen waarop ze gebaseerd zijn. De fruitfragmenten bijvoorbeeld veel yoghurts zijn in de verste verte niet gelijk te stellen aan het verse spul. Maar er is slecht nieuws voor deze industrie: Volgens een groot Frans onderzoek is er een duidelijk verband tussen industriële voeding en kanker, met name borstkanker.

Lees verder

Staat quinoa ook bij u al op het menu?

Staat quinoa ook bij u weleens op het menu? Heel verstandig. Het is in korte  tijd heel populair geworden en terecht.  Quinoa is erg gezond en een prima vleesvervanger, Het is oorspronkelijk afkomstig van het Andesgebergte, waar het al eeuwenlang verbouwd wordt. Ondertussen wordt het ook geteeld in verschillende Europese landen waaronder Nederland en België, zeker nadat de Wereldgezondheidsorganisatie quinoa in 2013 onder de aandacht bracht. Het past in de Moermankeuken..

Lees verder

Verder:

 • Zowel koe- als sojamelk omstreden

 • Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod. 

 • Van laat eten word je dik

 • Moermanachtig dieet helpt tegen reuma

 • Visoliesupplementen beschermen niet tegen hart- en vaatziekten

 • Reserveer nu voor Vegetarische Restaurantweek

 • Juiste voeding voor je ogen

 • Spreekuur voor MMV-leden verlengd

 • Zet vezels hoog op uw lijstje 

 • Ledendag natuurlijke schildkliermedicatie

 • Ga snel naar de webwinkel: slowjuicers te koop met ledenkorting!