DiVitaal 217 *Ondanks narigheid vol goede moed

klik hier voor de webversie

Volgens onderzoekers gaat het eten van meer fastfood gepaard met meer kanker. Wel tekenen zij erbij aan dat fastfood niet de oorzaak van de kanker hoeft te zijn. Het kan volgens hen ook wezen dat fastfoodeters meer roken en minder bewegen. Ammehoela, denk ik dan. Moet MMV echt voor de 398ste keer uitleggen dat er een bewezen verband is tussen voeding en kanker? En zou het de betreffende onderzoekers werkelijk zijn ontgaan dat zeer gezaghebbende instanties intussen hetzelfde beweren?

Jan van Klinken

 

 

Waarom zou ik dan niet genezen?

Aanstaande dinsdag ziet Uitzicht 2-2018 het licht. Daarin het verhaal van Marianne de Wreede (77) en Marine Leboucher (46) die méér  narigheid te verwerken kregen dan menig mens in een heel leven. Reden genoeg om moedeloos van te worden, zou je denken.Maar daar willen moeder en dochter niets van weten; zij blijven vol goede moed. "Als 0,01 procent van de mensen geneest, waarom zou ik dat dan niet zijn?" Hun boodschap: Durf lastig te zijn!

Lees verder

(advertentie)

Fijnstof ook binnenshuis

Zeep, schoonmaakmiddelen en andere consumentenproducten voor dagelijks gebruik veroorzaken vrijwel evenveel luchtvervuiling als auto's. Dat zit ‘m in de chemische ‘ingrediënten’. Die worden VOS genoemd: vluchtige organische stoffen. Ze zitten ondermeer in huishoudelijke producten als verf, printerinkt, cosmetica en schoonmaakmiddelen.

Lees verder

Meer  fastfood meer kanker

Er is een sterk verband tussen kanker en bewerkte voeding. Als er tien procent meer bewerkte voedingsmiddelen worden gegeten, neemt het risico op kanker met meer dan tien  procent toe. Boosdoeners zijn onder meer sterk bewerkte fabrieksvoeding als industrieel brood, snacks, koekjes, snoep, vis- en vleessnacks, instantsoepen, kant-en-klaar maaltijden, frisdranken enzovoort.

Lees verder

Verder: