DiVitaal 218 *Honderd word je niet alleen dankzij je eten

klik hier voor de webversie

Dankzij een Amerikaanse schrijver weten we nu precies wat er in de Blauwe Zones op het menu staat. Maar wie nu denkt: dat ga ik ook eten om honderd te worden, zal bedrogen uitkomen. Niet alles wat in die menu's voorkomt, staat bekend als supergezond. En in de tweede plaats moeten we niet vergeten dat de bewoners van de Blue Zones een leefstijl hebben die voor ons bijna niet is aan te houden. In een omgeving waar bejaardenverzorgsters zeven minuten hebben om oudjes te douchen en twee minuten om steunkousen aan te trekken, kan vrijwel niemand zich aan het jachtige tempo onttrekken. Maar we kunnen het uiteraard wel proberen! Veel succes.

Jan van Klinken

 

 

Dit eten ze in de Blauwe Zones

De Blue Zones, u weet wel: de regio’s op deze aardbol waar velen op hun slofjes 100 worden, wat eten ze daar eigenlijk? De Amerikaanse auteur Dan Beuttner zocht het uit. Lees wat ze eten!

Lees verder

(advertentie)

Voordeeltje voor u als MMV-lid

Lid van MMV? Geniet dan tijdelijk van een mooi voordeeltje. Het boeiende boek van Pierre Capel “Het emotionele DNA” is te koop in onze winkel voor slechts € 15,00 excl. verzendkosten. "Gevoelens bestaan niet, zij ontstaan", luidt de veelzegende ondertitel van het boek.

Lees verder

Slaapt u ook nu nog bij open raam?

Zou dat wel goed zijn, vraagt u zich wellicht af: met het raam open slapen terwijl de temperatuur ver onder nul is gedaald? Zou dat niet schadelijk zijn, een hele nacht die ijskoude lucht inademen? Je zou denken van wel. De aanbevolen temperatuur in de slaapkamer ligt immers tussen 16 en 18 graden. De vraag is echter of dat een aanbeveling is die deugdelijk is

Lees verder

Verder: