DiVitaal 221 *Hallo Voedingscentrum, hoort u mij?

klik hier voor de webversie

Als we het Voedingscentrum moeten geloven, zou je risico lopen op overgewicht en diabetes type-2 als je vruchtensap drinkt. Vruchtensap bevat namelijk veel natuurlijke suiker. Daarom is het volgens het Voedingscentrum beter om het te laten staan. Wat blijkt uit een groot onderzoek? Met pure vruchtensap zonder toegevoegde suiker is helemaal niets mis. Hallo Voedingscentrum, hoort u mij? Eerst waarschuwden jullie ons ten onrechte voor vet, nu voor vruchtensap. En dan te bedenken dat het centrum draait op belastinggeld. Puur belastinggeld.

Jan van Klinken

 

Van vruchtensap word je helemaal niet dik

Het Voedingscentrum waarschuwt ten onrechte voor vruchtensap. Je zou risico lopen op overgewicht en diabetes type-2 maar dat blijkt helemaal niet te kloppen. Vruchtensap bevat veel natuurlijke suiker. Daarom spoort het Voedingscentrum ons aan het te mijden. Het is loos alarm. Pure vruchtensap zonder toegevoegde suiker heeft geen effecten op het nuchtere bloedglucosegehalte.

Lees verder

(advertentie)

Arts wil meer weten over voeding

Onder artsen bestaat schreeuwende behoefte aan meer informatie over gezonde voeding. Een workshop voor artsen, Vet Gezond, was binnen een dag volgeboekt. Reden voor de workshop was dat hart- en vaatziekten tot de meest voorkomende aandoeningen behoren terwijl door gezonde voeding zoveel te doen is aan het voorkomen van hart- en vaatproblemen.

Lees verder

Te weinig koolhydraten kan ook

Koolhydraten kunnen we missen als kiespijn. Dat wil zeggen: een teveel aan koolhydraten. Je kunt ook te weinig koolhydraten tot je nemen. Kijk dus uit met rigide diëten. Diëten zonder koolhydraten zijn populair. Suiker, brood, rijst, aardappel, bananen en ander fruit zijn bij velen uit het menu verwijderd. Wie doorschiet, is echter niet slim bezig.

Lees verder

Verder: