DiVitaal 223 *Ongekend grote medische en financiële winst

klik hier voor de webversie

"Neemt u plaats mevrouw. Wat kan ik voor u doen."

Dokter, ik kan me steeds moeilijker verplaatsen. Mijn knieën doen zeer en ik krijg ook last van mijn heupen.

"Wel mevrouw, het is jammer dat uw vorige huisarts alleen heil zag in meer medicijnen, meer insuline dus. We gaan een nieuwe start maken. U weegt veel te zwaar waardoor u problemen krijgt met uw knieën en heupen. We spreken af dat u vanaf nu een kilo per maand inlevert. U gaat ook gezonder eten. Snacks laat u staan en u gaat veel meer groente en fruit eten. Ik verwijs u door naar de leefstijlcoach die u hierbij een handje zal helpen."

Wie zou tegen deze aanpak bezwaar kunnen hebben? Velen helaas. Zie deze nieuwsbrief.

Jan van Klinken

 

Nieuw medicijn: gezonde leefstijl

De resultaten van onderzoeken naar de effecten van gezonde leefstijl krijgen lang niet de aandacht die ze verdienen. Niet alleen de patiënt is erbij gebaat maar ook de premiebetaler. U dus. Dat blijkt uit een open brief van prof.dr. Hanno Pijl en andere vooraanstaande medici.  De briefschrijvers wijzen op de jongste inzichten dat diabetes type 2 (‘d2’), omkeerbaar blijkt te zijn. “Bijzonder spectaculair” zeggen Pijl en de zijnen. Ze bieden zicht “op ongekend grote medisch en financiële winst.”

Lees verder

(advertentie)

Ene salade is de andere niet

Salades zijn gezond. Dat wil zeggen: sommige. Veel salades zijn juist minder gezond dan je denkt.  Dan zijn het regelrechte caloriebommen. Hoe gezond een maaltijd met salade is, wordt doorgaans beïnvloed door de toppings en bijgerechten. Aan de sla zelf ligt het niet: die bevat 11 calorieën per 100 gram. Veldsla bevat weliswaar 25 calorieën per 100 gram maar ook dat mag geen naam hebben. Het zijn de kaas, granen en dressings die de vreugde van een gezonde maaltijd bederven.

Lees verder

Krant op wc lezen zo gek nog niet

Verstopping of constipatie is een meestal een hardnekkig euvel dat veel mensen teistert. Toch is er niet direct reden om te wanhopen. Dat geldt vooral als constipatie het gevolg is van een bepaalde levenswijze. Niet ontbijten, zich geen tijd gunnen om naar het toilet te gaan, de toiletgang uitstellen, onvoldoende vezelrijke voedingsmiddelen gebruiken en onvoldoende drinken staan garant voor stoelgangproblemen.

Lees verder

Verder:

 • Gezond snoepen? Kan best!

 • Biologische landbouw mag koper blijven inzetten

 • Vrouwen die gezond eten, krijgen minder rimpels

 • Aanwijzing dat blauwe bessen effect van bestraling verhogen

 • Recept: Zelfgemaakte kaas met fenegriek; fenegriekzaden kiemen

 • Koken met Marry Hoogeboom op donderdag 12 en 17 april in Zwaageinde

 • De fiscus en de uitgaven voor zorgkosten in 2017
 • Spreekuur voor MMV-leden

 • Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod.

 • 'Treed op tegen buitenlands gif op groenten en fruit'

 • Ga snel naar de webwinkel: slowjuicers te koop met ledenkorting!