DiVitaal 224 *Wie steekt zijn neus in de kruiden?

klik hier voor de webversie

De Rotterdamse chirurg, tevens hoogleraar, Casper van Eijck kwam in contact met twee mannen die hun alvleesklierkanker tot staan hadden gebracht door zich in te spuiten met het vogelgriepvirus. Van Eijck was hiervan zo onder de indruk dat hij een onderzoek op poten zette. Dat loopt momenteel. In deze nieuwsbrief leest u over Leen van der Graaf die zijn prostaatkanker bedwong met behulp van  het kruidenmiddel Prostasol. Hij is op onze site nummer vier in successie. Welke onderzoeker pakt dit op?

Jan van Klinken

 

Artsen: gefermenteerde voeding goed voor ons

Gefermenteerde groenten beleven een doorbraak. Voedselguru’s bevelen ze dringend aan en topkoks bewieroken ze. Of ze ook echt gezond zijn? Ja, daar ziet het zeker naar  uit, zeggen Vlaamse artsen. Enkele eigenschappen die  in dit verband worden genoemd: 

  • ontstekingsremmend
  • immuunversterkend
  • verlaging van het cholesterolgehalte
  • kankerwerend

Lees verder

(advertentie)

Reguliere kuur was niet meer nodig voor Leen

Leen van der Graaf is de derde op rij die in een video-interview met MMV vertelt over de resultaten die hij behaalde met het  kruidenpreparaat Prostasol, al dan niet in combinatie met een maitake-extract (paddestoelenextract). Hij is de vierde prostaatkankerpatiënt die MMV vertelt hoe hij zijn PSA (een belangrijke graadmeter voor de activiteit van kwaadaardige cellen) op spectaculaire wijze omlaag wist te krijgen waardoor een hoormoon-, chemo-dan wel medicijnkuur niet meer nodig was. 

Lees verder

Beter naar de groenteboer dan naar apotheek

Miljoenen patiënten kunnen hun medicijnen laten staan als artsen zich massaal en op korte termijn laten bijscholen over  de rol van voeding op gezondheid.  Dat zegt voorzitter Tamara de Weijer (36) van vereniging Arts en Voeding. De Weijer benadrukt in het gesprek het belang van gezonde darmen. “De belangstelling voor onze darmgezondheid groeit razendsnel. We weten nu dat veel medicijnen die we slikken onze darmbacteriën beïnvloeden. De samenstelling van de darmflora verandert door al die maagbeschermers, antidepressiva en bloeddrukverlagende middelen die we massaal gebruiken."

Lees verder

Verder: