Divitaal 9 - *Libelle over Moerman *Kies voor havervlokken *Gezonde antibiotica

Van de wind kan niemand leven, zegt een oude wijsheid. Tenzij je natuurlijk molenaar bent. Maar dat is MMV niet en daarom zijn andere inkomsten altijd hartelijk welkom. Deze nieuwsbrief is gratis en dat blijft-ie. Maar omdat wind bij ons afvalt, zijn we op zoek gegaan naar een andere bron en die vonden we in de vorm van advertenties. U treft in deze nieuwsbrief dan ook een advertentie aan. Let wel: één. Het is de bedoeling dat we het bij een per keer houden. Dan blijft het voor u en voor de adverteerder leuk..


Jan van Klinken, webredacteur.

Libelle over Moerman

Lag vorige week zaterdag plotseling toch gewoon Uitzicht bij de lezers op de mat. Eenmalig misverstandje. Volgende keer zal-ie wél op dinsdag worden bezorgd. In de nieuwe Uitzicht een interview met Truus Baas uit Berlijn, een vrouw die 30 jaar geleden werd uitgelachen door haar artsen omdat ze voor het Moermandieet koos maar haar hele leven dankbaar zou blijven voor die beslissing. Ze kwam ertoe na lezing van een uitvoerige publicatie in damesblad Libelle, inclusief een interview met Cornelis Moerman. Dat dossier heeft ze altijd bewaard en staat nu op onze site. Let op: u leest het in een keer uit. Met dank aan Truus!

lees verder

Havermout of havervlokken?

Ons enthousiasme voor havermout uit de supermarkt werd meteen getemperd door een reactie vanuit de achterban dat in De Voedselzandloper wordt gewaarschuwd tegen instant havermout en dat havervlokken de voorkeur verdienen. We hebben de schrijver Kris Verburgh om een toelichting gevraagd maar die is nog niet binnen. Er is ook een vraag over müsli. In het weekblog een reactie.

lees meer

Kruiden in plaats van antibiotica

Hét nieuws van de week is wat ons betreft het bericht in het blad van de Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie (kruidengeneeskunde) dat het ministerie van Economische Zaken 7 ton aan subsidie heeft gegeven voor onderzoek naar een natuurlijk (gezond) alternatief voor antibiotica. Niet dankzij maar ondanks de minister van Volksgezondheid, moeten we vrezen. Maar goed, het feit is daar. Een kleine revolutie.

lees meer

Wees er snel bij

De aanmeldingen voor de MMV-middag met Hans Moolenburgh op 22 februari a.s. in Antropia in Driebergen stromen binnen. Het gaat nu wel heel erg hard. Wie erbij wil zijn, moet snel zijn. Meld u aan bij het centraal bureau. De toegang is gratis en u mag een introducee meenemen (wel vermelden bij uw aanmelding aub). Het belooft een hele mooie middag te worden! Geen lid? Meld u meteen aan als lid en als bezoeker voor de middag in Antropia. 

 

Verder in het weekblog

- Cranberry tegen urineweginfecties
- Topkoks kicken op groente
- Verder in Uitzicht

lees verder

 

Vitamine D (oen)

(advertentie)
Steeds meer wetenschappers zijn het met elkaar eens dat het overgrote deel van de bevolking in perioden van weinig blootstelling aan de zon (maanden november-maart) Vitamine D zouden moeten suppleren. Daarom levert Lamberts een groot aantal Vitamine D producten onder de slogan:
Vitamine D (oen)   280ie - 400ie – 1000ie – 4000ie
De aanbevelingen komen meer en meer te liggen op die van Duitsland en de Verenigde Staten van minimaal 50nmol/l voor alle leeftijden. Waarbij ook wordt aangegeven dat 70nmol/l optimaler zou zijn. De Vitamine D status kan nu eenvoudig worden bepaald met de Medivere Vitamine D bloedtest.
www.medivere.nl
Nieuw van Lamberts Vitamine D 4000ie (120c); Verkoop € 24,95