Ervaringsverhalen te over in MMV-stand

Ervaringsverhalen te over in MMV-stand
vr, 12/02/2016 - 20:56
Door: jvklinken
2 reacties

Ervaringsverhalen. Menig medicus haalt er de neus voor op. Zijn de verhalen wel betrouwbaar, is er een hard dossier en wat heb je verder aan zo’n verhaal? Eén geval is geen  geval.

Jammer dat zo’n scepticus  vrijdag niet in de stand van MMV op de Nationale Gezondheidsbeurs aanwezig was. Wie van het ene na het andere ervaringsverhaal kennis  neemt, kon die  niet zomaar wegwuiven.

Borstkanker

Eerst was er het verhaal van MMV-vrijwilligster Willy de Vos. Bij haar werd tien jaar  geleden borstkanker vastgesteld. Ze bedacht zich geen moment en nam contact op met Moermanarts Roland Lugten in Gouda. Die kende ze nog vanwege de consulten die haar ouders aan hem brachten. Ook als kind was ze al patiënt bij hem geweest.

Kahler

Nu tien jaar later is Willy de vitaliteit zelf.  En ze is niet de enige in de stand. Een andere vrijwilliger die deze dag meedraait, is Kees Moerings. Al 22 jaar heeft hij de ziekte van Kahler. Dat is bijzonder. Tien jaar Kahler overleven is al heel wat. Ook hij was patiënt van Lugten uit zijn woonplaats Gouda en voor hem staat  het vast dat hij aan hem te danken heeft dat hij nu in remissie is. “Mijn conditie is prima. Ik ben 78 maar spring nog over een hek heen.”

Buurman

Een derde verhaal komt van een bezoekster die haar opgegeven buurman  oud zag worden dankzij de Moermantherapie. “Dat heeft me overtuigd”, zegt ze.  “Zou ik de ziekte krijgen, dan zal ik deze therapie zeker proberen. Ik geloof er heilig in.”

Intussen zou ik bijna het verhaal vergeten van Klazien, die deze dag ook in de stand staat. Haar man Han van der Toorren overleed vorig jaar uiteindelijk toch aan kanker maar daaraan gingen tientallen jaren van goede levenskwaliteit  vooraf door trouw zijn complementaire therapie te volgen, inclusief het Moermandieet. Eén verhaal mag dan geen verhaal zijn maar durf dat eens van vier verhalen te zeggen?

Tekst: Jan van Klinken 

Reacties (2)

afbeelding van Leo Groeneweg

Leo Groeneweg
13 February 2016

Donderdag was ik in de stand van MMV en heeft de lezing van een ex kanker patiënt met een blaas tumor bij gewoond, jammer dat er zo weinig mensen komen luisteren. Men heeft het over verhalen van mensen die zijn leven aan de Moerman therapie te danken hebben.
In maart 1984 werd bij mij een tumor in de rechter boven kwab van mijn long ontdekt. In het ziekenhuis stelden ze mij voor een behandeling met citostatica in combinatie met radio therapie voor om mijn leven één misschien 2 jaar te kunnen verlengen. Dit heb ik geweigerd en zat binnen een week bij Dr. Moerman in Vlaardingen. De artsen in het ziekenhuis zeiden dat ik met de Moermantherapie nog 6 weken te leven had. Het is nu 32 jaar geleden en heb inmiddels 10 x een marathon gelopen, bij de wereldkampioenschappen voor brandweer personeel behaalde ik een 3e plaats op de olympische triathlon (1500 m zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen) in was toen intussen 48 jaar. Juist door het gezonde eten het sporten en een positieve blik op het leven ben ik nu al 7 jaar met pensioen en geniet van het geven van trainingen aan beginnende lopers. Zelf sport ik nog dagelijks. en geniet volop van het leven. Als patiënt A12 is mijn medische geschiedenis terug te vinden in het terugblikkend onderzoek dat is uitgevoerd door Dr. Valstar uit den Haag en Dr., Wiese uit Alkmaar.

Leo Groeneweg
l.groeneweg@kpnmail.nl

hansstoop's picture

hansstoop
13 February 2016

Weer een bewijs van de werkzaamheid van de Moermantherapie.