Kruidenmiddel doet bij Wim wonderen (en niet alleen bij hem)

Vijftien jaar geleden leek het de huisarts van de nu 74-jarige Wim van Heck uit Geldrop raadzaam  diens PSA te laten controleren. Het getal dat daaruit rolt, zegt iets over de activiteit van eventuele kwaadaardige cellen in de prostaat. De uitslag gaf  reden tot enige verontrusting. Van Heck  zocht zijn toevlucht tot enkele complementaire artsen en kwam zo bij Prostasol terecht, een Zwitsers kruidenmiddel dat in Nederland op de markt wordt gebracht door Medpro. Het deed in de afgelopen vijftien jaar  wonderen bij Van Heck. 

En hij is niet de enige. Klaus van Waveren wist met Prostasol het gevaar van uitzaaiingen van de prostaat  te bezweren. Ook zijn ervaringen zijn indrukwekkend. Bijzonder is wel dat het kruidenmiddel op zichzelf niet werkt  bij hem maar wel in combinatie met het immuunversterkend extract van de maitake-paddenstoel.

Een vrijwel identiek ziekteverloop tekende zich af bij de vader van apotheker Klaas Riepma uit Valkenburg. Vanwege zijn stijgende PSA leek een regulier paardenmiddel met al zijn bijwerkingen bij hem niet te vermijden. Zijn zoon Klaas adviseerde zijn vader om Prostasol te  gaan slikken, in combinatin met een immuunversterkend middel.

Ook bij Riepma senior had de combinatie een verbluffende uitwerking. Verdere therapie was niet meer nodig. Zijn uroloog was er zo verbaasd over dat hij contact zocht met de zorgverzekeraar met het verzoek Prostasol in het vergoedingenpakket op te nemen. Vergeefs.

Intussen –twee jaar verder- is Riepma’s vader overleden maar niet aan zijn prostaataandoening. “Hij was gewoon op”, zegt zijn zoon.

De farmacoloog zou het toejuichen wanneer een goed opgezet onderzoek met Prostasol zou worden uitgevoerd. MMV zoekt om die reden mannen die eveneens aantoonbaar gunstige ervaringen met Prostasol hebben. Reacties graag naar redactie@mmv.nl.

Voor het verhaal van Wim van Heck zie (en beluister) de video.

MMV selecteert wekelijks het nieuws over voeding, kanker en gezondheid. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

<< Terug