"Melk geen witte motor maar sloper"

“Melk is goed voor elk” gold lange tijd als een grote wijsheid. Maar het is aperte onzin, zegt Alissa Hamilton, voedingsjournalist en auteur van het boek Melk de witte sloper
In RTL Late Night kruiste  Hamilton deze week de degens met Astrid Postma-Smeets van het Voedingscentrum. In de bekende Schijf van Vijf van dit centrum komt melk nog steeds voor. Een paar glazen per dag zou goed zijn voor onze botten. 

Slechte afbraak

Maar Hamilton trof in de wetenschappelijke literatuur vooral minder positieve effecten van het drinken van melk aan: melk verhoogt de kans op kanker, op het lekkende darmsyndroom, op acne en meer, omdat ons lichaam melk slecht kan afbreken. 
Daarom pleit de journaliste voor meer onderzoek en is er op dit moment geen enkele reden om iedereen aan te raden melk en melkproducten op het menu  te zetten.

Calcium

Het Voedingscentrum vindt Hamilton te negatief. Het centrum vindt melk drinken een goedkope manier om aan onze benodigde dagelijkse hoeveelheid calcium te komen.
Lees hier meer over melk en het gezonde alternatief karnemelk.

 
 

MMV selecteert wekelijks het nieuws over voeding, kanker en gezondheid. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

<< Terug