Courgettespaghetti met peer en walnoot

Courgettespaghetti met peer en walnoot

Door: jvklinken
0 reacties

Bereidingswijze

  • snijd de courgette in stukken van ongeveer 7 tot 10 cm lang
  • draai er met een spirooli of juliennesnijder lange spaghettiachtige slierten van 
  • maak een dressing van de olijfolie, balsamico azijn, shoyu, appelazijn, oreganoblaadjes, zout en peper
  • drapeer op elk bord een torentje courgette-spaghetti
  • strooi er wat blokjes peer en walnoten overheen
  • giet een beetje dressing over elk torentje en sprenkel wat dressing rondom
  • verdeel eventueel nog wat gehakte dulse en wat extra blaadjes oregano over het gerecht

Dit recept is ontleend aan het boek Lekker Raw van Sandra de Vos. Lees ook de betreffende boekrecensie van Marlie Hillekens.

Bereidingstijd: 15 - 20 minuten
Keuken: Vegetarische keuken
Menugang: Rauwkost
Techniek: Rauw

Ingredienten (4 personen)

2 courgettes

2 el extra virgine olijfolie

1 el (witte) balsamicoazijn

1 el shoyu

1 el appelazijn

1 el verse oreganoblaadjes, grof gehakt

snufje Himalayazout

snufje zwarte peper

2 peren, geschild en in blokjes

handje walnoten, grof gehakt

eventueel extra: 1 blaadje dulse, gehakt