Recept: Hummus met pompoenpitten

Recept: Hummus met pompoenpitten

Door: jvklinken
0 reacties

Bereidingswijze

 

- Laat de kikkererwten uitlekken en meng ze met citroensap, knoflook, komijn, koriander, olijfolie en naar smaak zeezout en zwarte peper.

 

- Pureer met een staafmixer of keukenmachine.

 

- Rooster de pompoenpitten op laag vuur in een droge koekenpan, hak ¾ deel fijn en meng door de hummus.

 

- Garneer met het schijfje citroen en het restantje pompoenpitten.

 

Recept overgenomen uit Natuurlijk! Het heden ik kookboek

 

 

Bereidingstijd: 10 - 15 minuten
Keuken: Vegetarische keuken
Menugang: Lunch
Techniek: Overig

Ingredienten (4 personen)

200 gr gare kikkererwten

sap van ½ citroen

2 tenen knoflook, geperst

1 tl komijn, gemalen

½ tl koriander, gemalen

2 el olijfolie

zeezout en versgemalen zwarte peper

2 el pompoenpitten

schijfje citroen