Afvallen doe je met je hoofd

Afvallen doe je met je hoofd
wo, 24/12/2014 - 14:17
Door: jvklinken
0 reacties

U heeft de afgelopen dagen misschien nog zo u best gedaan om niet overdadig te eten maar het was toch weer een hele kunst om tijdens de feestelijkheden uw gewicht te bewaken.. Dr. Frank van Berkum heeft erin voorzien. "Het hongerige brein" heet zijn jongste boek en het gaat uiteraard over afvallen. Weer zo'n profeet die brood eet, denkt u wellicht. Toch zijn we bij Dr. Frank niet meteen in verkeerde handen.

Met je hoofd

In zijn nieuwe boek benadrukt hij vooral waarom we moeten afvallen. Dat is naar zijn mening veel zinvoller dan al maar te roepen dat we moeten afvallen.  Het is volgens hem niet zo gek dat veel pogingen om wat kilo’s kwijt te raken, stranden. Afvallen moet je volgens hem leren. Afvallen doe je namelijk met je hoofd. 

Geluk

Volgens prof. dr. Jaap Seidell van de Universiteit van Amsterdam heeft Van Berkum het bij het rechte eind. Wetenschappelijk onderzoek heeft dat aangetoond. ”De patiënten en lezers van Dr. Frank kunnen van geluk spreken dat ten minste één internist aandacht voor hen heeft en adviezen geeft die goed zijn voor hun gezondheid en welbevinden.” Voor de goede orde: Seidell is een vooraanstaand voedingsdeskundige en vurig pleitbezorger van een gezonder eetpatroon.

Snoepwinkel

De  bestseller “Gezond slank met Dr. Frank” was het bestverkochte Nederlandse boek van 2010. Op zijn site is een interview met hem te beluisteren en te bekijken waarin het gaat over zijn nieuwe boek. Centraal staat daarin de innerlijke strijd die we vaak moeten voeren om de grote maar ook de kleine verleidingen te weerstaan. Vanaf minuut 28 reikt hij een strijdplan aan tegen de voortdurende verlokkingen die ons omringen. Zijn meest snedige uitspraak in het interview: “We leven in een snoepwinkel”. Wie zal dat na de feestdagen niet beamen?

 

Gerelateerde artikelen in Uitzicht