Avocado's niet aan te slepen

Avocado's niet aan te slepen
ma, 08/05/2017 - 15:34
Door: jvklinken
0 reacties

De roep om gezonde voeding grijpt ver om zich heen. Neem de avocado's. Die zijn niet aan te slepen.  Er is nu ook al een avocado-eethuis.

Het heet The Avocado Show, het bevindt zich in de Amsterdamse Pijp en het is het eerste avocadorestaurant van Europa. In ieder gerecht wordt avocado verwerkt, zelfs in het ijs.

Wachtrijen

Menig toerist heeft de weg naar het eethuis weten te vinden. De Telegraaf bracht een bezoek aan The Avocado Show en meldde gisteren wachtrijen tot buiten de deur. Angelica en Lorenzo uit Florence moesten vijf kwartier hun honger onder de duim houden voordat ze avocadogerechten met bloemen en zaden voorgeschoteld kregen. Ze kregen er geen spijt van. „Het was het waard. Ik had hierover gelezen en moest ernaartoe.”

Dieetgoeroes

De krant schrijft de stormachtige belangstelling voor de avocado vooral toe aan dieetgoeroes als Rens Kroes en Fajah Lourens, bij wie de groene vrucht vaak een prominente rol speelt in hun recepten.

„Hij bevat weinig suiker, maar veel onverzadigde vetten, mineralen en vitamines”, verklaart voedseldesigner Marielle Bordewijk de populariteit onder foodbloggers en topsporters. Ze wijst erop dat de vrucht ook geschikt is voor mensen met lactose-intolerantie. Hij wordt dan ook toegepast in plaats van room in chocolademousses en cheesecakes.

Ontstekingsremmend

MMV-voedingsexpert Hans Stoop wijst er in de Voedingsmiddelenlijst op dat avocado bewezen ontstekingsremmend werkt. Dat is ook in relatie tot kanker een belangrijk gegeven.

Vorig jaar hadden we 39 miljoen kilo avocado achter onze kiezen, tegen 17 miljoen kilo in 2012.  Nederland is inmiddels na de VS de grootste importeur van avocado maar we eten niet alles zelf op. Het grote gros wordt doorgevoerd naar andere landen.

Door misoogsten als gevolg van zware regenval is de prijs van avocado's de laatste tijd flink gestegen. Op de wereldmarkt zou inmiddels zelfs het dubbele van vorig jaar worden betaald.

Enkele recepten met avocado:

Ontbijtsmoothie met ananas en avocado

Gemengde salade met bloemkool en avocado

Rucolabedje met avocado, feta, alfalfa en walnoten (zie bij doorklikken: recepten)

 

Nog geen lid van MMV? WIE NU LID WORDT, KRIJGT €9,95 KORTING OP HET MMV-KOOKBOEK SNEL & GEZOND. Ook ontvangt u als lid 10 keer per jaar ons magazine Uitzicht. Meld u hier aan! Het kookboek bestellen kan hier.

WILT U OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN NIEUWE ONTWIKKELINGEN OP HET GEBIED VAN voeding en gezondheid, MELD U DAN AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF.