Chemische stofjes, overal stofjes

Chemische stofjes, overal stofjes
wo, 19/06/2019 - 14:16
Door: jvklinken
0 reacties

In ieders huis wemelt het van de chemische stoffen. Lippenbalsem, kaplaarzen, deodorant, tampons, koekenpannen: je kunt het zo gek niet bedenken of er zit een chemisch luchtje aan.

Het is dan ook een prima initiatief van de rijksdienst RIVM, die waakt over milieu en volksgezondheid, een website te lanceren met informatie over chemische stoffen in dagelijkse producten. Waar zit wat in heet de website en daarmee is al heel wat gezegd.  Antimuggenmiddel, douchegel, regenkleding, anti-tekenmiddel, sieraden, matrassen, handzeep -ze komen allemaal langs.

Laatste stand wetenschappelijk onderzoek

De site bevat ook informatie over de schadelijkheid van chemische stoffen. Daarbij is de laatste stand van het wetenschappelijk onderzoek aangehouden. Die stand is betrekkelijk. Van DES-hormoon werd indertijd beweerd dat het geen kwaad kon. Dat hebben tienduizenden moeders en vaders geweten. Plastic is ook zo'n voorbeeld. Wetenschappers doen er allerlei uitspraken over maar menigeen houdt tegelijkertijd een slag om de arm. Dat alles neemt niet weg dat wr sprake is van een nuttige site waarvan veel MMV'ers vermoedelijk dankbaar gebruik zullen maken.