Dankzij fruitdieet voelt Mees zich 'chill'

Dankzij fruitdieet voelt Mees zich 'chill'
do, 07/09/2017 - 11:15
Door: jvklinken
0 reacties

Het voorbeeld verdient niet direct navolging maar het kan wel: alleen fruit eten en verder nagenoeg niets. Mees Vullings uit Leiden doet  het en vaart er wel bij.

Anderhalf jaar geleden kwam Mees tot de slotsom dat hij zich simpelweg het beste voelt als hij fruit eet. Sindsdien eet hij niets anders meer. Hij varieert soms niet eens. Dan eet hij een paar dagen niks anders dan druiven om daarna over te schakelen op mango’s. Afgelopen zomer at hij achttien dagen achtereen  niets anders dan watermeloen.

'Mensen die al 25 jaar alleen maar fruit aten, zagen er fit en gezond uit'

Het begon met een veganistisch dieet. Mees stelde vast dat hij van fruit een heel goed humeur kreeg. "Daarom besloot ik overdag alleen nog maar fruit te eten", vertelt hij aan het tv-programma Editie NL. De zogeheten fruitariër at toen nog wel 'normaal' avondeten.

Na een tijdje vroeg hij zich af waarom hij daaraan vasthield terwijl hij zich na zo'n maaltijd simpelweg “niet chill” voelde. Hij kwam in contact met mensen die al 25 jaar een fruitdieet volgden. Ze zagen er fit en gezond uit. Toen joeg hij de kogel door de kerk.

Een frietje zou er nog goed ingaan. Maar hij weet dat  het hem niet bekomt en daarom doet  hij het niet.

"Ik voel me beter dan ooit"

De 23-jarige krijgt heel veel kritiek over zich heen omdat zijn dagelijks menu niet goed voor hem zou zijn. Hij kan daar niets mee. “Ik voel me beter dan ooit. Dan ga je mij niet vertellen dat dit ik iets verkeerds doe", zegt hij.

Mees drinkt amper. "In fruit zit heel veel vocht, genoeg voor mijn lichaam", licht hij toe. "Ik eet natuurlijk ook geen voedingsstoffen die me uitdrogen, zoals brood.”

De fruitariër weet niet of hij het zijn hele leven zal volhouden. Maar zolang hij zich blijft voelen zoals hij zich nu voelt, gaat hij er mee door.