De Weijer komt met boek

De Weijer komt met boek
di, 18/12/2018 - 11:46
Door: jvklinken
0 reacties

Eet beter. Zo luidt de titel van het boek dat  huisarts Tamara de Weijer vandaag uitbrengt. De voorzitter van de organisatie Arts en Leefstijl zet  -hoe kan het anders- in het boek het belang uiteen van gezond eten, beweging en ontspanning.

Het effect van een goede leefstijl op onze gezondheid is groot, zegt De Weijer, die het boek samen met twee andere vrouwen heeft geschreven.  Geen pillen, maar paprika, luidt het motto. 

Veel chronische aandoeningen kunnen ingeperkt worden

Dat mensen met overgewicht baat hebben bij een bepaald dieet weten de meesten wel. Maar ook veel andere chronische aandoeningen, zoals bijvoorbeeld diabetes type 2, kunnen ingeperkt worden met een gezonde leefstijl. In veel gevallen kan medicijngebruik omlaag of zelfs helemaal achterwege gelaten worden.

Rest de vraag: Wat is gezond?’ Met al die tegenstrijdige diëten is het antwoord lastig. Huisarts Tamara de Weijer laat zien dat het toch simpel kan zijn: met de focus op groenten en fruit begin je goed op de weg naar beter.

Het boek is niet alleen informatief maar biedt ook heel veel snelle, makkelijke en lekkere recepten en weekmenu's. Behalve als voorzitter van Arts en Leefstijl geniet De Weijer bekendheid als vaste gast bij RTL Late Night. Ook werkte ze mee aan de serie  Dokters van Morgen. 

Het boek is te bestellen bij de webshop van Kosmos.