Ei hoort erbij

Ei hoort erbij
vr, 01/06/2018 - 10:11
Door: jvklinken
0 reacties

An apple a day keeps the doctor away, zeggen de Engelsen. Wie iedere dag een appel eet, houdt de dokter buiten de deur. Hetzelfde lijkt nu ook voor eieren te gelden.

Eieren, u weet wel, waar cholesterol in zit. Jarenlang zaten ze in de hoek waar de klappen vallen. Maar een nieuwe studie,  gepubliceerd in het tijdschrift Heart, suggereert dat we weleens te voorzichtig zouden kunnen zijn. De studie baseert zich daarvoor op bevindingen bij bijna een half miljoen Chinezen.

Onderzoekers vroegen de deelnemers om bij te houden hoeveel eieren ze aten. Tegelijk werden ze negen jaar lang onderzocht op hart- en vaatgerelateerde aandoeningen. Daaruit kon men uiteindelijk concluderen dat mensen die gemiddeld één ei per dag aten, minder hartaandoeningen ontwikkelden en nog minder risico liepen op een beroerte dan wie geen eieren at.

Eieren niet demoniseren
 

De onderzoekers benadrukken dat hun studie niét bewijst dat het eten van eieren beschermt tegen hartaandoeningen of beroertes. “Maar het grote aantal betrokkenen is een sterk argument om eieren niet zo te demoniseren”, klinkt het. ‘De gezondheidsvoordelen van eieren zijn mogelijk zelfs belangrijker dan de aandacht die de cholesterol in het verleden kreeg.’

Lees ook wat de MMV-Voedingsmiddelenlijst over het ei heeft te melden.

Beeld: nl.wikihow.com