Europese aanval op homeopathie

Europese aanval op homeopathie
vr, 22/09/2017 - 12:22
Door: jvklinken
0 reacties

 

Homeopathische middelen mogen niet langer “medicijn” genoemd worden. Eerst moet wetenschappelijk bewezen worden dat  ze werken. Pas dan mogen ze worden toegelaten.

Dat stelt de koepel van Europese Wetenschapsacademies, Easac. Ook wil de adviesraad dat Europese zorgverzekeraars stoppen met het vergoeden van homeopathische producten.  Het zou een gevoelige slag zijn voor de hele homeopathische sector. 

"Elkaar vliegen afvangen" 

Arts Christien Klein-Laansma van de Artsenvereniging voor integrale geneeskunde (AVIG), vindt dat er sprake is van “elkaar vliegen afvangen”. Aan homeopathie worden naar haar mening onmogelijke eisen gesteld. „Onze geneeskunst is anders”, zegt ze in de  Telegraaf. Homeopathie is veel meer “therapie op maat”, een werkwijze die ook in de reguliere geneeskunde begint door te dringen. “Net zoals in de cardiologie langzamerhand het besef doordringt dat het hart van de man toch anders werkt en reageert dan dat van de vrouw.”

Bovendien is volgens Klein „al lang, in 1991...” het wetenschappelijk bewijs geleverd dat het effect van homeopathie veel meer is dan een placebo-effect.

Beeld: en.wikipedia.org

 

Gerelateerde artikelen in Uitzicht