Feesttaart(jes) van Klazien

Feesttaart(jes) van Klazien
za, 14/12/2013 - 08:00
Door: jvklinken
0 reacties

Marlie Hillekens startte drie maanden geleden op Facebook de groep Eten volgens Moerman en ziet sindsdien de leden toestromen. Vorige week was er reden voor een klein feestje. Het 500e lid kon worden ingeboekt. Geweldig Marlie.

Culinair MMV-medewerkster Klazien van der Toorren ontwikkelde ter gelegenheid van deze mijlpaal een feestelijk recept, uiteraard geheel passend in de Natuurrijke Keuken. Proficiat dames. Op naar de 1000!

 

Hier het recept van Klazien voor gezonde lekkere taart(jes)

 

Meng 50 gram goi-bessen met 150 gram zonnepitten en 100 gram gemengde noten.

Overgiet dit alles met kokend water.

Als alles is afgekoeld doe het mengsel in een zeef en spoel dit goed.

Doe alles in de keukenmachine met 5 klein gesneden vijgen, 1 koffielepel speculaaskruiden

en 2 koffielepels vlozaad of iets anders om mee te binden.

Haal alles uit de keukenmachine en kneed eventueel met de hand alles nog even door.

Dit mengsel een uurtje in de koelkast laten opstijven.

Doe de bodem van de taart in een bakblik.

 

Nu komt de tweede laag erop:

1 bakje ricotta  met 4 eetlepels volle bio-kwark, 10 klein gesneden bio-abrikozen (donker)

en 2 koffielepels vlozaad of iets anders om mee te binden.

Dit mengsel NIET in de keukenmachine doen, want dan wordt het te dun.

Ook dit mengsel op de taartbodem  doen.

Dit recept staat min of meer op blz. 52 in het kookboek "De Natuurrijke Keuken".

 

De bovenste laag is een modificatie van het recept op blz. 71 van het kookboek "De Natuurrijke Keuken":

een pakje diepvriesfruit, kaneelstokje, 2 steranijs, 4 kruidnagels en wat rasp van een bio-sinaasappel.

 

Garneren met diepvriesbramen en wat druifjes en iets kokosrasp.

 

Als je deze werkwijze volgt kun je ook kleine taartjes maken in een muffin vorm.