Frisdrank uit scholen verbannen

Frisdrank uit scholen verbannen
wo, 06/09/2017 - 11:05
Door: jvklinken
0 reacties

Veel middelbare scholen gaven al het goede voorbeeld maar de rest zal er nu ook aan moeten geloven. Vanaf eind 2018 is er geen frisdrank meer te koop.

Lightdranken blijven wel verkrijgbaar. Daarin zitten vaak andere zoetstoffen dan suiker. Of die dan wel gezond zijn, moeten scholieren zelf maar uitzoeken.

De Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters en Sappen speelt een belangrijke rol bij het verbannen van de suikerrijke drankjes. Directeur Raymond Gianotten: "We verkopen graag onze drankjes, maar we nemen ook graag onze verantwoordelijkheid", zei hij woensdagochtend in het NOS Radio 1 Journaal. Hij denkt dat de frisdrankproducenten zichzelf niet in de vingers snijden. "We zijn een innovatieve branche met veel variatie in het aanbod."

‘Water, melk, thee en koffie de beste optie’

Volgens het Voedingscentrum is af en toe een lightdrank beter voor het lichaamsgewicht dan suikerrijke frisdrank. Maar volgens het centrum blijven water, melk, thee en koffie zonder suiker de beste optie.

De producenten hebben nog contracten met scholen en die moeten worden nagekomen, maar de bedoeling is dat eind 2018 op middelbare scholen geen frisdrank met suiker meer in de automaten zit.

Beeld: nationaleonderwijsgids.nl